Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heinekenu klesly tržby o 3,5 procenta, v Evropě méně pijí jeho pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Heinekenu klesly tržby o 3,5 procenta, v Evropě méně pijí jeho pivo

[středa, 21. duben 2010]

Objem prodeje pivovaru se snížil o osm procent. Výsledky zaostaly za odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

Největší světový výrobce piva Heineken zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku větší propad prodeje, než se původně očekávalo. Tržby klesly o 3,5 procenta na 2,94 miliardy eur a objem prodeje se snížil o osm procent. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

Nizozemský pivovar, jehož hlavními značkami jsou Heineken a Amstel, uvedl, že za slabšími výsledky stojí pokles prodeje v Evropě.

Výsledky zaostaly za odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří očekávali pokles příjmů o dvě procenta a objemu prodeje o 5,5 procenta. Za celý loňský rok se objem prodeje pivovaru snížil o 5,4 procenta.

Heineken už v únoru upozorňoval, že očekává nižší spotřebu, jelikož lidé kvůli krizi přešli mnohdy na levnější značky. Pokles spotřeby byl částečně kompenzován vyššími cenami.

Konkurence prodej zvýšila

Pivovarnická dvojka SABMiller v úterý uvedla, že zvýšila v období leden až březen objem prodeje piva o dvě procenta. Prodej stoupl v Latinské Americe, Asii a Africe, avšak snížil se v Evropě a Severní Americe.

Heineken má vyšší napojení na zralé rozvinuté trhy než konkurenční skupiny AB InBev a SABMiller. Západní Evropa se loni na celkových příjmech pivovaru podílela 57 procenty. Převzetí mexické skupiny FEMSA by však mělo zvýšit podíl rychle rostoucích rozvíjejících se trhů na celkovém provozním zisku skupiny na 40 procent z nynějších 32 procent, napsala agentura Reuters.

Heineken v České republice vlastní pivovar Starobrno a Královský pivovar Krušovice. Předloni se navíc dohodl na koupi ústecké společnosti Drinks Union, která sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora. Na počátku letošního roku byla společnost Královský pivovar Krušovice přejmenována na Heineken Česká republika.

V současné době je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na tuzemském trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva. Loni pivovary skupiny Heineken Česká republika uvařily 2,62 milionu hektolitrů piva, meziročně o 5,2 procenta méně.

Sdílet

Zdroj: FinWeb iHNed.cz | Autorka: Pavlína Máčalová

[Heineken] 11:48 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tomino

středa, 21. duben 2010
14:08

tomino

a dobře jim tak,sami si tomu jdou naproti!A jen víc...


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 21. duben 2010
13:20

Pavel R.

Jak je to pořekadlo o tom domácím zvířeti a vroucí vodě v kotli ?


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
03:38


posted by: Inzerce

Petr F.

středa, 21. duben 2010
12:55

Opět jeden z důvodů zavřít pár pivovarů.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Tchoř

středa, 21. duben 2010
14:04

to Petr F.:
Tak jo. Ústí je na řadě, Zlaťák 11 je stejně už jen plastová značka, co ji stáčejí do PETek v Brně.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Vlastik

středa, 21. duben 2010
12:48

Pokles spotřeby byl částečně kompenzován vyššími cenami. No to se divím, že se tímhle chlubí. Předpokládal bych, že pro zvýšení prodeje spíše slevní nebo se pokusí zlepšit kvalitu a oni zatím šibalové si ztrátu vyberou od těch, kteří od nich věrně kupují.


napsal(a): Vlastik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI