Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gambrinus nejprodávanějším pivem z tanků

Co se píše o pivovarech a pivu


Gambrinus nejprodávanějším pivem z tanků

[pátek, 19. březen 2010]

Obliba piva čepovaného z tanků v České republice stále roste. Nejrozšířenější síť tankových hospod má přitom právě Gambrinus. Jen v Praze dosáhl počet restaurací s pivem Gambrinus točeným z velkých chladících zásobníků pod zemí počtu 103. Celkově je tankových hospod Gambrinus na našem území téměř 350.

Foto

V evropském a patrně i celosvětovém měřítku jsou Češi v propracovanosti a rozšíření národního nápoje čepovaného z tanků na špici. Přitom jejich zájem o tankové pivo stále roste, a tak se zvyšuje i množství restaurací, kde se točí. Příkladem může být právě Gambrinus. V současné době pochází například zhruba každé desáté pivo Gambrinus z tanku. Restaurace, které jej nabízejí, budou mít od nynějška speciální označení „zde tankujeme nepasterizovaný Gambrinus z tanku.“

Výhodou tanků je jistota, že je pivo uchováno v nejlepších podmínkách za konstantní teploty 7 – 10 °C. Pivo také nepřijde do styku se vzdušným kyslíkem, takže neoxiduje a zachovává si optimální a přirozené množství CO2, které zaručuje ten správný říz,“ říká vrchní sládek Gambrinusu Jan Hlaváček.

Tankové pivo nabízí přitom stejnou kvalitu a chuť jako pivo točené z klasických sudů. Pivo točené z tanků ale zvyšuje efektivitu provozu restaurací s velkou výtočí. Narážení nových sudů, které dříve během špičky znamenalo ve velkokapacitních hospodách zpomalení provozu i obsluhy hostů, dnes nahrazují velkoobjemové tanky, které pojmou buď 1000 nebo 2000 piv.

Je-li pivo dobře ošetřeno, pak není rozdíl v kvalitě z tanku nebo sudu. Zatímco tanky jsou z provozních důvodů výhodné pro provozovny s velkou výtočí, sudy jsou méně nákladné a svým menším objemem zase umožňují udržet kvalitu piva i tam, kde se ho tolik rychle nevypije,“ vysvětluje Jan Hlaváček.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 10:15 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

pátek, 19. březen 2010
21:13

Vybírám z článku:
...zde tankujeme nepasterizovaný Gambrinus z tanku...Tankové pivo nabízí přitom stejnou kvalitu a chuť jako pivo točené z klasických sudů...Je-li pivo dobře ošetřeno, pak není rozdíl v kvalitě z tanku nebo sudu...
No on rozdíl pane Hlaváčku mezi chutí pasterovaného a nepasterovaného piva je !!! Někdy větší, někdy menší. Pokud ale tvrdíte, že u Gambrinusu rozdíl není, tak jste konečně i když oklikou přiznal, že ta vaše rychlokvaška je prostě mrtvá, bezduchá, sterilní, přesně taková, jaké pivo být nemá.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.03.2010 ve 06:50:15


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

Dan

pátek, 19. březen 2010
20:40

Dan

To jsou zase kecy!
"V evropském a patrně i celosvětovém měřítku jsou Češi v propracovanosti a rozšíření národního nápoje čepovaného z tanků na špici"...
Když jsme tak na špici, tak proč to lidi přestávají pít?

"že je pivo uchováno v nejlepších podmínkách za konstantní teploty 7 – 10 °C. Pivo také nepřijde do styku se vzdušným kyslíkem"...
Copak při čepování ze sudů pivo přichází do styku s kyslíkem, když se všude tlačí plynem?

Pane Hlaváček, plácejte si co chcete, ale řada lidí přechází na opravdová piva!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:33


posted by: Inzerce

Krišot

pátek, 19. březen 2010
12:16

Krišot

Plzeňáci, teď už nezbývá abyste se zaměřili na kvalitu při samotné výrobě a vrátili se k tradičním postupům. I při výrobě piva platí, že každé lidské kvaltování toliko dobré pro hovado jest!


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Petr F.

pátek, 19. březen 2010
17:34

to Krišot: Potíž je v tom, že na technologii co v podniku mají se pivo tradičním postupem už vyrobit nedá!


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI