Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší reklamu má Pardál. Nechal chlapy uvařit své pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší reklamu má Pardál. Nechal chlapy uvařit své pivo

[středa, 3. březen 2010]

V soutěži kreativních reklam bodovaly reklamy, které mají vtip. Nejúspěšnější reklamní agenturou je Kaspen / Jung von Matt.

Když necháte chlapy, aby si vytvořili své pivo, musí to dopadnout dobře. Agentura Kaspen / Jung von Matt si za tento nápad a kampaň na pivo Pardál odnesla i cenu za nejlepší reklamu loňského roku – Louskáček Grand Prix. Nejkreativnější reklamy každoročně vyhlašuje Art Directors Club (ADC), a také v době, kdy firmy natáčejí reklamy s polovičními rozpočty než loni, bylo z čeho vybírat.

Jako již tradičně i letos bodovaly hlavně nápad a vtip. Agentura Euro RSCG v kampani pro pražský magistrát předvedla, jak by vypadaly výlohy obchodů nebýt sametové revoluce, za což získala zlato v kategorii Média.

Provázkoví panáčci Kofolásci zase vybojovali stříbro za nejlepší venkovní reklamu. Oblibu této reklamy dokládají i fanouškovské stránky panáčků na sociální síti Facebook či internetem kolující videa parodující známé filmy, v nichž právě Kofolásci hrají hlavní roli.

Přestože už inzerenti nedělají takové množství reklam, na které byli dříve zvyklí, a místo deseti natočí jen tři až čtyři, na kvalitě soutěže se to podle pořadatelů nepodepsalo. Také počet prací, jež se o Louskáčka ucházely, byl pouze o 5 procent nižší než loni. V porovnání s obdobím před dvěmi lety, kdy o Louskáčka 2007 bojovalo 640 reklam, je však současné číslo 353 poměrně nízké.

"Agentury šetřily, a proto i pečlivěji vybíraly, co přihlásí. Úroveň prací tak byla velmi vysoká," říká Eda Kauba, ředitel ADC. Zlatými oceněními však poměrně přísná mezinárodní porota šetřila. Ve dvanácti kategoriích udělila pouze šest zlatých Louskáčků. "Už jenom do užšího výběru se dostaly kampaně, které byly medailové," dodává Kauba.

Úspěšnou reklamu přitom nemusí mít vždy pouze velký kolos s miliardovými rozpočty. Důkazem toho je kategorie tiskové reklamy, v níž s přehledem zvítězila kampaň pro Ambiente známého restauratéra Tomáše Karpíška. Jeho "Triumf české kuchyně" ukázal například to, jak český knedlík porazí zahraniční speciality nebo jak český vepř vyhraje nad mořskými langustami.

Reklama na již zmiňované pivo Pardál obdržela kromě nejsledovanější kategorie, televizní reklamy, rovněž ocenění za kampaň roku a její zadavatel, společnost Budějovický Budvar se stal "klientem roku", tedy firmou, se kterou je pro reklamní agenturu radost spolupracovat.

"U kampaně pro pivo Pardál jsme dokonce stáli na samém počátku – nápadu přivést chlapy, aby si vytvořili své pivo," řekl Slavo Marušinec, výkonný ředitel Kaspenu.

Zdroj: Ekonomika iHNed.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mech

čtvrtek, 4. březen 2010
12:11

to Tibor: A jak se dařilo Budvaru? Jsem přesvědčen, že minimálně 50% hospodských podtáčí Pardálem Echt klasickou 12.
nemyslím, že cenová politika Pardála zvedá zsik pivovaru, je to jen o objemech.


napsal(a): Mech (mech(a)c-mail.cz) [Odpovědět]

Kolda

středa, 3. březen 2010
20:37

Dobrá reklama na slušně řečeno průměrné pivo.Pardál se chytil ne kvalitou ,ale cenou která tohle pivo pasuje na úroveň klasika apod.


napsal(a): Kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
21:11


posted by: Inzerce

ladin

čtvrtek, 4. březen 2010
10:04

to Kolda: Presne. Kdyz vidim, za jakou cenu se to prodava a kde (tedy s jakou marzi/regalovnym/uplatkem) se to prodava, tak se vubec nedivim, ze tiskova zprava je o hektolitrech a ne o zisku...


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Tibor

středa, 3. březen 2010
18:35

Rovnice dobrá reklama = dobrý produkt samozřejmě v životě neplatí. Ale tady se zřejmě sešla, protože podle nedávné TZ Budvaru se značce Pardál v Česku loni opět dařilo, když se ho prodalo přes 198 tisíc hektolitrů. Skoro o tři procenta víc než v roce 2008. Při desetinovém propadu spotřeby piva v Česku, to je hodně slušné. Kdo nevěří číslům, může bádat, proč se tahle nová značka během tří let na trhu skutečně uchytila.


napsal(a): Tibor [Odpovědět]

Jura.z.Brna

čtvrtek, 4. březen 2010
09:47

Jura.z.Brna

to Tibor: Budvarský misionář opět v akci... už je to trochu trapné.


Trhac

čtvrtek, 4. březen 2010
20:12

Trhac

to Tibor: Co by se nechytli, když přetahujou géčkaře za nižší cenu....já si stejně radši dám klasickej budvárek, pardál mi moc nešmakuje....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI