Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyhniansky pivovar zostal napriek kríze ziskový

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyhniansky pivovar zostal napriek kríze ziskový

[úterý, 2. únor 2010]

Pivovar STEIGER, a.s., Vyhne podľa predbežných výsledkov zaznamenal za rok 2009 navzdory kríze o niečo vyššie tržby ako rok predtým. Kým v roku 2008 dosiahli celkové tržby výšku 14,07 mil. eura, za rok 2009 to bolo 14,14 mil. eura, čo bolo o 2,5% viac ako predpokladal podnikateľský zámer. Pivovar zaznamenal za vlaňajší rok zisk po zdanení vo výške cca 900-tisíc eur, v porovnaní s 1,546 mil. eur za rok 2008. Informoval o tom predseda predstavenstva spoločnosti a generálny riaditeľ pivovaru STEIGER Jaroslav Vysloužil.

,,Napriek tomu, že výsledky sú zatiaľ iba predbežné a musí ich potvrdiť audit, považujeme ich vzhľadom na prebiehajúcu krízu za veľmi dobré. Slovenský trh s pivom bol v roku 2009 poznačený všeobecným poklesom spotreby. Preto skutočnosť, že pivovar STEIGER o niečo zvýšil tržby a zostal ziskový, je viac než potešiteľná. Kríza sa podpísala na o niečo nižšom hospodárskom výsledku, ale aj na potrebe väčšej podpory predaja. Preto STEIGER vynaložil vlani na propagáciu o 10 percent viac prostriedkov ako v roku 2008, čo predstavovalo viac ako 10 percent tržieb z predaja“, vysvetlil J.Vysloužil.

Dodal, že porovnávacia základňa z roku 2008 bola pritom najvyššia za posledné roky. Veď ešte v roku 2007 mal pivovar zisk iba necelých 160-tisíc eur a to po predchádzajúcich piatich stratových rokoch. ,,Spoločnosť za obrat k ziskovosti vďačí aktívnej obchodnej filozofii manažmentu, ktorý nastúpil po zmene vlastníckych pomerov v roku 2006. Pivovar vtedy zvýšil dôraz na kvalitu produkcie. V súčasnosti vyrába a distribuuje aj značky iných pivovarov. Pre tržby a ekonomiku firmy je dôležité, že na slovenskom trhu predáva české importované značky Zubr, Budvar a Litovel. Dôležitý je aj predaj sudových limonád - vlastnej značky KolaLoka a licenčne vyrábanej Kofoly“, konštatoval J.Vysloužil.

Pivovar si už dva roky s prehľadom udržiava tretiu priečku za veľkými pivovarníckymi skupinami. Za dobré ekonomické výsledky vďačí dôrazu na kvalitu, ofenzívnemu marketingu a výrobe a distribúcii značiek iných pivovarov. Pivovar STEIGER, a.s. Vyhne vznikol zápisom do Obchodného registra v novembri 2001, v súčasnosti eviduje základné imanie vo výške 2,6 mil. Sk a vlani zamestnával priemerne 190 pracovníkov.

STEIGER je najstarším slovenským pivovarom s nepretržitou tradíciou varenia od roku 1473 a je najväčším z posledných troch malých slovenských pivovarov. Pivo sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach klasickým postupom otvoreného a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách a ležiackých tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti. Spolu sa vo Vyhniach varí 6 druhov fľaškového, 2 druhy v plechovkách a 5 druhov sudového piva.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Steiger Vyhne


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Peter

středa, 3. únor 2010
06:58

Vystav bude urcite nizzsi. ked zoberieme do uvahy,ze zvysili cenu o 6-10% ,ale trzby vzrastli o 2,5%, takze maju prepad o 4-6%.


napsal(a): Peter [Odpovědět]

Milan

úterý, 2. únor 2010
16:34

Milan

Škoda, že jsme se nedozvěděli, jaký byl výstav piva Steiger oproti roku 2008. Loni jsem několikrát ochutnal vývozní 12%, celkem velmi slušné pivo, nevědět, že je slovenské, netipoval bych to. Vyšší zisk plyne asi z toho, že když dodá na domácí trh pivo Litovel nebo Přerov, jeho cena bude vyšší, ale na úkor výstavu Steigera. Trochu to připomíná Chvalovského a jeho převedení jihočeských piv do distribuce plzeňských pivovarů. Všichni víme, jak to dopadlo. Ty se z toho vzpamatovávají dodnes.


napsal(a): Milan [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
02:42


posted by: Inzerce

jan

úterý, 2. únor 2010
23:31

Jan

Jestli narazite na ,,kanibalismus",tak prodej STEIGRA neni ovlivnen distribuci jinych piv, protoze se tak deje již tretim rokem. Spíš je to rozsireni sortimentu, STEIGER ma jinou cenovou hladinu-je nejlevnejsi a ma opravdu nejlepsi pomer mezi cenou a kvalitou. Pritom se vari ,,klasikou" a je to znat. Vystav bude zverejnen zanedlouho, STEIGER prubezne daval cisla ven po ctvrtletich...


napsal(a): jan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI