Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Klášter: Bude pivo po změně majitele chutnější?

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Klášter: Bude pivo po změně majitele chutnější?

[středa, 27. leden 2010]

V loňském roce koupila pivovar Klášter, který sídlí v Klášteře Hradišti poblíž Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku, česká pivovarnická skupina K Brewery. Ta vlastní po celé České republice dnes již šest pivovarů a klášterský pivovar je tedy dalším, který zakotvil v této skupině.

Pod sloganem „Návrat k tradici“ usiluje K Brewery o zachování a další rozvoj malých a středních pivovarů s důrazem na jejich regionální působnost. Klášterský pivovar po změně majitelů změnil také své jméno z Ecoholding, a.s. na Pivovar Klášter, a.s.

Vloni méně, letos více piva

Pivovar Klášter uvařil v roce 2009 přibližně 50 tisíc hl piva, tedy výrazně méně než v předchozích letech, což souvisí s probíhající restrukturalizací firmy po změně vlastníka a s výrazným omezením exportů, které nebyly pro pivovar finančně výhodné,“ uvedl ekonomický ředitel firmy Ctirad Kábrt.

Podle ředitele je nutné připomenout i celkový pokles konzumace piva na českém trhu. Přesto již opatření přijatá ve výrobě přinášejí první pozitivní výsledky a v letošním roce se počítá s dvouciferným růstem.

Budeme usilovat o návrat na staré pozice v regionu. Pozitivní údaje z posledních měsíců se týkají i exportu, kde se podařilo uzavřít kontrakty v zemích, do kterých v poslední době pivovar příliš nevyvážel do Finska, Chorvatska a Ruska,“ uvádí Ctirad Kábrt.

I v této složité situaci neuvažujeme o propuštění zaměstnanců, naopak se budeme snažit udržet stávající stav popřípadě rozšířit naše obchodní týmy,“ dodává vedení společnosti. Nyní se musí Klášter zaměřit na co nejvyšší kvalitu piva, k tomu by měly pomoci nové technologie a pokusit se opět oživit značku Klášter, stejně jako tomu bylo v minulých letech. „Věříme, že štamgasti v místních hospůdkách či v okolních městech najdou v klášterském pivu tu pravou chuť a teprve čas ukáže zda naše pivo je opravdu dobré,“ dodal Ctirad Kábrt.

Zdroj: Můj ventil.cz

[Klášter] 07:34 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Marek

sobota, 27. březen 2010
22:13

Koupil jsem si na zkoušku Ležák se zelenou etiketou. Dle mého názoru za ty peníze (9,90 Kč v Intersparu) velmi slušné pivo. Celkem vyvážená hořkost, chuť poměrně plná. Ještě se chystám na dvanáctku.


napsal(a): Marek [Odpovědět]

Martin

sobota, 27. březen 2010
21:50

Udělali z toho pěknou sračku. Se starým Klášterem se to nedá ani srovnat.


napsal(a): Martin (neco(a)neco.cz) [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
23:26


posted by: Inzerce

Jarda

sobota, 6. březen 2010
13:11

Já mám právě dvanáctku s datumem spotřeby 22.5. a nestěžuji si. Řekl bych, že se ani neliší od té minulé, jedné z prvních v novém. Pivo je nasládlejší, sladový dozvuk je znát, ale hořkost nechybí. Mě osobně chutná, ale každý má jiné chutě. To s tím pěněním je pravda, ale je to závada? Nevím, to by měl objasnit nějaký skutečný odborník, ale myslím, že nepasterované pivo je prostě živé a v menší míře dál probíhá proces kvašení. Konečně proto také minipivovary, které stáčí do PET, používají tlakové PET a nikoliv běžné.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

sobota, 6. březen 2010
14:03

val

to Jarda: Pochybuju, že nepasterované filtrované pivo je nějak extra živé oproti pasterovanému. Filtrace je dosti důkladná, takže tam toho zase tolik, co by mohlo nějak kvasit, nezbyde.


napsal(a): val [Odpovědět]

Jarda

sobota, 6. březen 2010
14:25

to val:
Nevím, domnívám se. Větší pěnění totiž pozoruji hlavně u nepasterovaných piv. Minulý týden se mi např. mezi Krakonoše se spotřebou v půli dubna zamotali dva o měsíc starší a pěnili o poznání víc.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

sobota, 6. březen 2010
14:56

val

to Jarda: Řekl bych, že to s pěněním nesouvisí, pění mi novej Klášter (nepasterovaný) i Herold (pasterovaný). Ale opavdový důvod neznám, to by měl objasnit nějaký technolog.


napsal(a): val [Odpovědět]

Milan D

neděle, 28. březen 2010
16:39

to Jarda: Minule jsem se zastavil u svého švagra, v autě basu Kláštera 11%, bylo poměrně teplo a ani převoz pivu moc nesvědčil. Povídám mu, vem si tam pivo na ochutnání, pozor je ale teplý. Švagr zaržál, dobrý Klášter a pivo okamžitě otevřel. Samozřejmě že pěnilo, byl pěkně mokrý, ale pravil. tak to má být, je vidět, že to není mrtvý pivo. Takže je to vada?


napsal(a): Milan D (mildvorak(a)email.cz) [Odpovědět]

vena

sobota, 6. březen 2010
12:00

Pivo s novou etiketou je trochu v nepořádku.Káždá lahev po otevření hned pění.Lahvové pivo klášter nejde otevřít bez toho aby hned nepěnilo.


napsal(a): vena [Odpovědět]

tomino

sobota, 6. březen 2010
14:40

tomino

to vena:
ano hodně pění,ta pěna je bohatá a to mi nevadí.Je nasládlejší,hořkost je v pořádku.


napsal(a): tomino [Odpovědět]

krišot

středa, 27. leden 2010
10:51

Krišot

Doufám,že K Brewery má s pivovarem jen ty nejlepší úmysly.Až zas pojedu vandrem po českém ráji rád zabořím nos do klášterské pěny.


napsal(a): krišot [Odpovědět]

karel

středa, 27. leden 2010
09:42

karel

pil jsem nedávno klášter 12 a musím pochválit že je to výborné pivo! jen tak dál


napsal(a): karel [Odpovědět]

Tchoř

středa, 27. leden 2010
14:00

to karel:
Před týdnem jsem si koupil pár lahvových Klášterů 12 a byl jsem totálně zklamán: ležák, jehož jsem si vždy cenil pro neopakovatelnou vůni a chuť, vykazoval protivnou, chemickou sladko-kyselou PAchuť! Že by byla chyba na straně distributora (zločinného řetězce, který kláštěrské pivo v "akci" strčí na místo, kde si ho málokdo všimne)? Nebo mám jazyk citlivý na umělé sajrajty, schované pod přezdívkou "chmelové produkty"? No nic, budu naivně věřit, že šlo o nějaké jednorázové pochybení :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Paja

středa, 27. leden 2010
16:03

Paja

to Tchoř: Ja ti nevim, ja s Klasterem mam zkusenosti ruzne. Jeden cas jsem se u Normy (jedinny prodejce piva za "socialni :) ceny" v okoli zarekl, ze Klaster nikdy vic, ze Lobkowicz je lepsi, ale pak jsem zjistil, ze u techto znacek (pravidelne jedine, co lze u nich koupit za pivo) je nejlepsi zkusebne koupit 1-2 lahve a pak pripadne nakoupit zasobu. A posledni 2 nakupy Klasteru 12 tak spatne nedopadly (narozdil od Lobkowicze).


napsal(a): Paja [Odpovědět]

emu

pátek, 29. leden 2010
00:13

emu

to Tchoř: teď se Klášter má vařit někde jinde. Stáří lahvového Kláštera poznáš tak, že od data trvanlivosti odečteš tři měsíce a dojdeš ke dni, kdy bylo stočeno - podle toho posoudíš, jak dlouho leželo na krámě...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 29. leden 2010
00:15

Pavel R.

to emu: Včera mi bylo řečeno z celkem dobrého zdroje, že Klášter stále vyrábí.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI