Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Když pivo hořkne víc, než by mělo

Co se píše o pivovarech a pivu


Když pivo hořkne víc, než by mělo

[středa, 20. leden 2010]

Globální pivní gigant Heineken si asi moc nevěří. Koupil Starobrno, koupil znojemský Hostan, koupil kdeco napříč Čechami i Moravou. Chlapi u piva i vrabci na střeše si štěbetají, co ještě všechno koupí a pak zavře. Podobně jako to udělal se znojemským pivovarem. Jeho areál teď chce koupit město Znojmo, nic jiného mu nezbývá, přes zrušený pivovar vede cesta k místnímu hradu.

A Heineken si klade nesebevědomou podmínku: prodáme, ale v bývalém pivovaru se deset let nesmí prodávat jiné pivo než naše. Koncern Heineken vlastní hodně značek, ale v poslední době se jejich chutě k sobě přibližují a upadají stejně jako pěna v půllitru. Jeho podmínka je i proto hodně svazující. Nemluvě o tom, že ambicí každého města velikosti, historie a významu Znojma by mělo být vaření vlastního piva. Heineken by se místo kladení požadavků měl zamyslet nad tím, jak kazí pivní rozmanitost a trh v této zemi. A nedělat (například i ve Znojmě) další škodu.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Karel Škrabal

[Heineken] 12:00 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Zubr

středa, 20. leden 2010
20:53

Heineken nekazí jen pivní rozmanitost, ale kladením podobných podmínek jen dokazuje zpupnost. Koupit - zavřít - a ještě diktovat, co v tom skanzenu bude. Vidí-li tam novou konkurenci, pak si musí připustit, že jeho pivo za moc nestojí. Sebevědomý lídr by přece jinak malé Znojmo vůbec neřešil. Takhle to je jen o té zpupnosti. Antireklama jako hrom. Děkuji, takové globální giganty nemusím.


napsal(a): Zubr [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 20. leden 2010
12:39

jiri.kana

K tomu bych jen zopakoval svoji starší myšlenku - čeho se Heineken bojí, když přece prokázal, že ve znojemském pivovaru se rozumně pivo vařit a prodávat nedá? Tak ať nechá někoho jiného, ať si na Znojmu vyláme zuby...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI