Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čapí hnízdo na pivovaru Herold strženo

Co se píše o pivovarech a pivu


Čapí hnízdo na pivovaru Herold strženo

[úterý, 22. prosinec 2009]

Čapí hnízdo na komínu pivovaru Herold muselo být z bezpečnostních důvodů strženo. Hrozil jeho pád, při namrznutí nebo zasněžení mokrým sněhem by se hnízdo narušené letní bouří mohlo zřítit. Hnízdo strhli hasiči z Hasičského záchranného sboru Příbram.

Foto

Mají vysokozdvižnou hasicí plošinu, která umožnila dostat se na vrchol komínu staré kotelny do výšky dvaceti pěti metrů. Po ořezání větví motorovou pilou přišly na řadu krumpáč, hrábě, sekera a vidle. Za silného sněžení a mrazu okolo minus deseti stupňů trvalo odstranění dva metry vysokého hnízda několik hodin.

Akce probíhala v součinnosti s Ochranou fauny České republiky, podle plánů ochranářů byl v pivovaru svařen základ nového hnízda. Ornitologové z Votic do kovového rámu ještě vpletou větve a vystelou střed hnízda mechem, aby čápi mohli pohodlně zahnízdit.

Do příletů čápů ještě zbývají minimálně tři měsíce. Ze zimoviště na jihu Afriky nejprve přilétá samec a obsadí hnízdo, samice přilétá později. Partneři jsou si často věrní po mnoho let, i když zimu v Africe tráví každý sám. Na osm tisíc kilometrů dlouhé trase číhá na čápy spousta nebezpečí, jsou země kde se stávají obětí lovců, někteří čápi uhynou vyčerpáním nebo v drátech vysokého napětí.

Na čapí rodinku se těší zaměstnanci pivovaru Herold, v minulosti se obrázek čápa objevoval na etiketách lahvového jedenáctistupňového piva Old Stork. Všichni věří že čápi přinášejí pivovaru štěstí. Doufejme, že se čápům bude nové hnízdo na komínu zámeckého pivovaru Herold líbit.

Zdroj: Pivovar Herold.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

úterý, 29. prosinec 2009
17:11

Kurňa ja chcu byt hasič


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Heroldův písař

úterý, 29. prosinec 2009
15:51

Basičku Herolda dostali hasiči...


napsal(a): Heroldův písař [Odpovědět]

siki

středa, 23. prosinec 2009
09:40

siki

Taky by jim do nového hnízda mohli dát basičku Herolda:-)


napsal(a): siki [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI