Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kefír obsahuje víc alkoholu než nealko pivo!

Co se píše o pivovarech a pivu


Kefír obsahuje víc alkoholu než nealko pivo!

[čtvrtek, 10. prosinec 2009]

Lahodně nahořklou chuť piva si můžete užít, i když se zrovna chystáte sednout do auta a řídit. Máme na mysli samozřejmě nealkoholické pivo! Věděli jste, že je v něm méně alkoholu než třeba v kefíru?

Foto

Narozdíl od dob minulých, kdy u nás bylo k mání jen silně hořké ´Pito´, mohou si řidiči dnes vybírat z širší nabídky nealko piv, která chutnají mnohem lépe.

Pokud hovoříme o nealkoholickém pivu, nemyslíme tím nápoj bez jakékoliv přítomnosti alkoholu. Jeho obsah v nápoji je však minimalizovaný. Výrobci při tom mají různé možnosti - buď experimentují se speciálními kvasinkami, nebo zastavují kvašení dříve a nebo odstraňují alkohol už z hotového piva.

Každopádně se však řidiči nemusí obávat, že by se po jeho požití mohli dostat do maléru. „Na základě nezávislé klinické studie, kterou realizovala Všeobecná fakultní nemocnice v Praze můžeme potvrdit, že ani po čtyřech třetinkových Birellech vypitých v rozmezí 15-20 minut nelze konzumaci prokázat ani dechovou, ani krevní zkouškou,“ vysvětluje Vladimír Vaněk, manažer značky Radegast Birell, jejíž pivo obsahuje jen 0,49 % alkoholu.

Řidiči jsou tak mnohdy opatrní na nesprávných místech. Větší pravděpodobnost, že jim alkohol tester naměří přítomnost alkoholu v dechu totiž mají po požití kefíru. Málokdo totiž ví, že obyčejný kefír obsahuje alkohol v až dvakrát větším množství než nealko piva. Jak to? Alkohol v kefíru totiž vzniká při jeho kvašení. Na počátku 20. století dosahoval kvašený kefír v malých mlékárnách dokonce až 2 % alkoholu! Dnes se díky novým metodám pohybuje procento kolem jedné.

Zdroj: Blesk.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

pátek, 11. prosinec 2009
23:03

Dan

A úplnou náhodou, jako příklad, vybrali Radegast Birell, jako bychom tu neměli jiná, mnohem lepší nealko piva!
Prostě další reklamní článek...:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Petr

čtvrtek, 10. prosinec 2009
16:08

Petr

Díky Blesku! To je tedy zpráva ::lol


napsal(a): Petr [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI