Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Moderní technika pomáhá chránit majetek Budějovického Budvaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Moderní technika pomáhá chránit majetek Budějovického Budvaru

[neděle, 12. srpen 2007]

Bezpečnostní kamerový systém v kombinaci s rychlým zákrokem pracovníků ostrahy jsou účinnými nástroji pro ochranu majetku pivovaru Budějovický Budvar, n.p. V minulém týdnu se díky nim podařilo zabránit krádeži sudů v hodnotě 27 500,- Kč. Pivovar systém ochrany průběžně vylepšuje. Prostřednictvím kamerového systému byl dne 26.7. ve 2:35 hodin v noci zjištěn pohyb dvou podezřelých osob v prostoru výstavu sudového piva. Služba v dispečinku ostrahy pivovaru na místo ihned vyslala psovoda.

„Jeho efektivním zásahem se podařilo zabránit krádeži 11 sudů KEG. Pivovaru by krádeží vznikla škoda ve výši 27 500,- Kč, ale pachatelé by prodejem sudů získali jen 6 600,- Kč,“ říká Ing. Milena Vacková z referátu organizace řízení a vnitropodnikové kontroly Budějovického Budvaru. Pachatelé nebyli dopadeni a záležitost byla předána policii České republiky. Při vyšetřování by měl pomoci i záznam z bezpečnostní kamery, na kterém jsou oba pachatelé zachyceni přímo při činu. „Záležitost byla dobrým testem našeho bezpečnostního systému. V návaznosti na tuto událost jsme zavedli režim zvýšených bezpečnostní opatření na straně ostrahy a připravujeme i některá technická opatření, která zkomplikují zlodějům práci,“ dodává Vacková.

Kamerový systém v pivovaru Budějovický Budvar byl nainstalován loni na podzim a jeho činnost se stále vylepšuje. Obraz z bezpečnostních kamer nepřetržitě sledují pracovníci ostrahy, kteří mají stanoviště přímo ve střežených objektech. Proto mohou být jejich zásahy velmi rychlé a účinné. Systém nepřetržitě sleduje prostory v areálu pivovaru, v areálu obchodního střediska na Kněžskodvorské ulici a také vybrané prostory a parkoviště hotelu Malý pivovar v centru města. (Tisková zpráva Budějovického Budvaru)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI