Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Vyškov je k pronájmu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Vyškov je k pronájmu

[čtvrtek, 3. prosinec 2009]

Až do konce prosince mohou zájemci podávat nabídky na pronájem Pivovaru Vyškov, Jihomoravské pivovary na něj vypsaly výběrové řízení.

Nabízený Pivovar Vyškov zahrnuje celý výrobní areál Jihomoravských pivovarů ve Vyškově "jako soubor hmotných, osobních a nehmotných složek podnikání," stojí v podmínkách výběrového řízení s tím, že k podniku náleží věci, práva a jiné majetkové hodnoty.

Pivovar Vyškov je součástí akciové společnosti Jihomoravské pivovary, kterou v roce 1994 založilo ministerstvo zemědělství. Vaří devět základních druhů piva plus limonády. Produkcí patří mezi malé pivovary. Zhruba třetinu produkce vyváží, především do Ruska, Maďarka či Německa.

Stát pronájem pivovaru avizoval už letos v létě. Pivovaru se dlouhodobě nedaří, několik let po sobě klesá jeho produkce. Zatímco v roce 2000 pivovar navařil 78 000 hektolitrů piva, o sedm let později to bylo už jen 39 000. V roce 2008 pak 33 400 hektolitrů.

Zdroj: Regiony24.cz | Autor: Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Trhac

čtvrtek, 3. prosinec 2009
22:48

Trhac

Zrovna se tam všichni v poslední době celkem snaží, tak doufám, že se to nějak nepodělá, a hlavně, že to nedopadne jak pronájem v KH...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI