Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Outbreak uspěl s Bazalem

Co se píše o pivovarech a pivu


Outbreak uspěl s Bazalem

[sobota, 28. listopad 2009]

Agentura získala bronz za Word of Mouth kampaň piva Ostravar Bazal.

Americká Word of Mouth Marketing Association (WOMMA) po roce opět ocenila nejefektivnější Word of Mouth kampaně z celého světa v rámci čtvrtého ročníku prestižní soutěže WOMMY Awards 2009. Česká agentura Outbreak si odnesla bronz v kategorii Engagement Award za projekt zákaznické spolutvorby fotbalového piva Ostravar Bazal. Outbreak je tak první českou agenturou, která cenu WOMMY získala. „K našemu úspěchu v mezinárodní konkurenci přispěl zásadní měrou klient, který se nebál na tuto kampaň alokovat významnou část ročního marketingového rozpočtu značky Ostravar,“ řekl spolumajitel agentury Outbreak Ivo Laurin. Projekt fotbalového piva Ostravar Bazal proběhl v Moravskoslezském kraji od října 2008 do února 2009. Fanoušci měli během několika kol možnost veřejně hlasovat, jak bude pivo chutnat, jak se bude jmenovat, jaký bude mít design loga a obalu, a dokonce se sami mohli objevit na etiketě láhví. Samotný produkt šel do prodeje v omezeném množství autorizovaných hospod a zaznamenal prodeje na 250 % původního plánu pivovaru.

Zdroj: Kurzy.cz | Autor: Strategie


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

neděle, 29. listopad 2009
09:21

Moro

Fanoušci mohli hlasovat ... a hlasovali - zajímavé je, že jim hlasováním vyšla verze Staropramen - Granát, snad trošku více nachmelená ::lol


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 1. prosinec 2009
17:00

Roman Holoubek

to Moro: Jo také jsem si na to vzpomenul a musel se nad tím usmát. A co se týče nachmelení, tak to snad jsou spíše hlasující fanoušci a ne rozdíly v těchto dvou pivech. Vlastně v jednom pivu.

Ale jedna věc mne zarazila. Že na pivo, které má omezený počet spotřebitelů se alokuje slovy autora "významná část ročního marketingového rozpočtu". To nebývá zvykem.

A pak se mi líbí číslo "250% původního plánu". Vše jen záleží na tom, jak si ten plán zvolím. Buď je záměrně podhodnocen, aby pokud to nepůjde jsem se do toho vešel a zachránil si prémie. Nebo ta masová podpora měla skutečně svůj významný vliv.

Jen se obávám, že jakmile se nebudou sypat "významné" penízky na podporu prodeje Bazalu, tak prodej půjde opět dolů. Část zákazníků to ochutnala jen ze zvědavosti. A část to pije jen pod vlivem reklamy. Až reklama skončí, tak méně žádaný produkt v prodejích jde dolů. Příklad: O106 a Kelt oba také z Ostravy.


Adsense

29. březen 2024
06:08


posted by: Inzerce

Moro

úterý, 1. prosinec 2009
17:20

Moro

to Roman Holoubek:
O 106? WoW - nejsem jediný, kdo si tohle pivo pamatuje? Už jsem si myslil, že se mi o něm zdálo :) :)
Ne, že by bylo tak vyjímečné, ale díky tomu, že ho v mojí (v té době) nejoblíbenější hospodě měli a když už nám páni číšníci odmítali natočit, že už je pozdě, tak na lahvovou 106 jsme je vždycky ukecali.


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI