Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar bude prodávat svůj světlý ležák v Koreji

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar bude prodávat svůj světlý ležák v Koreji

[sobota, 12. květen 2007]

Budějovický Budvar bude prodávat svůj ležák v Koreji. Dosud zde kvůli osmiletému sporu s americkým rivalem Anheuser-Busch nemohl pivo nabízet. Letos chce Budvar v asijské zemi prodat přes tisíc hektolitrů ležáku, nyní odesílá první kontejnery.

Budvar vyváží i do dalších exotických asijských států, například do Mongolska, Japonska, Hongkongu či Vietnamu. „Do Koreje budeme vyvážet výhradně světlý ležák v lahvích o objemu 0,33 litru. První květnová zásilka má objem 300 hektolitrů,“ uvedl exportní manažer pivovaru pro Asii Tomáš Bártů.

Budvar mohl do Koreje začít vyvážet už v roce 2004, kdy uspěl ve sporu s Anheuser-Busch a získal ochrannou známku Budějovický Budvar. Zároveň mu tamní úřady přiznaly právo používat označení výrobce Budweiser Budvar, N. C.

Přípravy na zahájení exportu však podle zástupců Budvaru trvaly déle, než je běžné například u evropských zemí. Korejský trh je údajně komplikovaný a exotický. Náročné bylo i hledání vhodného dovozce.

V Koreji je roční spotřeba piva na hlavu asi 35 litrů. Předloni se tam vypilo 16,7 milionu hektolitrů piva, tedy téměř stejně jako v Česku. Žije zde ale pětkrát více obyvatel, asi 48 milionů. „Přestože celková spotřeba piva v Koreji stagnuje, poptávka po importovaném pivu tam již několik let pozvolna roste a do roku 2011 se očekává nárůst o 11 procent,“ řekl obchodní ředitel Budvaru Robert Chrt. V Koreji by měl ležák z Budvaru patřit mezi nejdražší značky importovaných piv. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI