Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar podpořil unikátní výstavu Půvaby a tajemství klementinských rukopisů

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar podpořil unikátní výstavu Půvaby a tajemství klementinských rukopisů

[sobota, 12. květen 2007]

Půvaby a tajemství klementinských rukopisů z 13.-14. století jsou tématem putovní výstavy, která do Nových Hradů zavítá díky spolupráci pivovaru Budějovický Budvar, n.p. a Národní knihovny ČR. Budějovický Budvar je od roku 2006 generálním partnerem Národní knihovny. Výstava se koná v Rezidenci Nové Hrady a pro veřejnost bude přístupná od 18. května do 20. června, denně od 10 do 17 hodin. Expozice je uspořádána ve spolupráci s městem Nové Hrady a s Rezidencí Nové Hrady a.s., pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje RNDr. Jana Zahradníka.

“Budějovický Budvar kromě sportovních aktivit podporuje v jihočeském regionu i projekty z oblasti kultury. Spolupráci s Národní knihovou ČR jsme zahájili v dubnu roku 2006 a výsledkem byla mimo jiné i unikátní putovní výstava „Dalimilova kronika poprvé v jižních Čechách“. Pevně doufáme, že na úspěch této výstavy navážeme i prezentací klementinských rukopisů,“ komentuje tuto událost Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru n.p.

Na výstavě budou prezentovány umělecké kopie vzácných rukopisných památek - pařížský zlomek Dalimilovy kroniky, Velislavova bible, Pasionál Abatyše Kunhúty, Sedlecký antifonář a Pontifikál Renaulda z Baru. Expozice je umístěna do nově zrekonstruovaných historických prostor buquoyské rezidence, bývalého sídla rodiny Buquoyů, která je dominantou náměstí v Nových Hradech.

Putovní výstava klementinských rukopisů se letos v září přesune do Českého Krumlova. Národní knihovna ČR připravuje ve spolupráci s Budějovickým Budvarem, n.p. další projekty, které se v Jižních Čechách uskuteční v průběhu letošního roku. (Tisková zpráva Budějovického Budvaru)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI