Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cestující v Německu nebudou moci s pivem do vlaku

Co se píše o pivovarech a pivu


Cestující v Německu nebudou moci s pivem do vlaku

[středa, 21. říjen 2009]

S plechovkou s pivem vstup zakázán. Na cestující v německých vlacích čeká možná jedna velká změna. A pro mnohé bude asi dost nemilá.

Německé dráhy by totiž mohly ve svých spojích zavést zákaz konzumace alkoholu.

Stoprocentní zákaz konzumace alkoholu zavedl už minulý týden soukromý dopravce Metronom. Podle společnosti docházelo mezi opilými cestujícími často k potyčkám, hrubiánství a nejednou poničili vlak.

Nyní chtějí policejní odbory prosadit zavední zákazu alkoholu i ve vlacích německých drah Deutsche Bahn. Aby cestující zákaz neporušovali a potají nepopíjeli, měli by ve vlacích probíhat namátkové kontroly. Podle šéfa odborářů Konrada Freiberga by se měl navíc zákaz alespoň částečně vztahovat i na prodej alkoholu na nádražích.

Musíme zvážit zákaz prodeje na nádražích, když tudy budou cestovat třeba fotbaloví chuligáni na zápasy,“ řekl Freiberg deníku Bild.

A zdá se, že proti není ani veřejnost. Pro železnici bez alkoholu se ve včerejší internetové anketě deníku Welt vyslovilo 68 procent z téměř tisícovky hlasujících.

Zdroj: Deník.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

čtvrtek, 22. říjen 2009
18:33

Kdo pivu rozumí a něco z něj má, potřebuje chuť, vzhled, vůni a správnou teplotu. Přímo z lahve nebo z plechovky obvykle dostane přebublinkovanou, zteplalou břečku bez jakéhokoliv zážitku. Navíc když vidím v metru blbečka s bagetou v jedné ruce a kafem v kelímku v druhé, jak má při každém rozjezu a brždění problém neohodit spolucestujícího, tak bych ho nejraději lísknul po papuli. Z ohleduplnosti k druhým nejíst, nepít, nekouřit. A kdo to hodinku, dvě, nevydrží, tak je zralý na léčení.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

beercards

čtvrtek, 22. říjen 2009
22:54

beercards

to Jarda: Skús celú noc sedieť vo vlaku z Nitry do Plzne bez piva!!! To je nemožnéééééééé :-))


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 22. říjen 2009
17:36

Sekal

Naposledy jsem použil Deutsche Bahn v roce 2006 a lámal jsem do sebe jeden Paulauner za druhým. Asi si Němčíci neuvědomují, že takový fotbalový chuligán se asi těžko namete ve vlaku, ale nacamraný už tam přijde a těmi plechovkami to jen přiživuje.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
20:06


posted by: Inzerce

Sekal

čtvrtek, 22. říjen 2009
17:41

Sekal

to Sekal: Jen ještě dodám, že pověstná německá disciplína bere po několika pivech za své. Střízlivý Němec nepřechází na červenou, ale po pár pivech už tento Skopec sedí za volantem. Osobně se toho u nás nebojím, to dřív odnaučí Poláky v našich kupé kouřit.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

val

čtvrtek, 22. říjen 2009
17:16

val

Namátkové kontroly ve vlaku, tak to je masakr. A jaký bude postih? Vyhození z vlaku za jízdy? Na základě čeho?


napsal(a): val [Odpovědět]

h.p

čtvrtek, 22. říjen 2009
15:33

Svět se zbláznil...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI