Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lahvový Březňák prorazil na švédský trh

Co se píše o pivovarech a pivu


Lahvový Březňák prorazil na švédský trh

[pondělí, 19. říjen 2009]

Na začátku října vstoupila značka Březňák na švédský trh, a to s ležákem v unikátním balení 0,33 l. Završil se tak téměř dvouletý projekt, na jehož začátku stálo vítězství tohoto piva v chuťovém tendru. Ten opakovaně vyhlašuje švédská státní instituce Systembolaget, která reguluje tamější trh s alkoholickými nápoji s obsahem vyšším než 3,5% alkoholu. Právě vítězství v odborné soutěži dává poměrně vysoké šance na úspěch Březňáka ležáku a očekává se prodej až 8 tisíc hektolitrů tohoto lahvového piva ročně.

Foto

Pro švédský trh jsme vyvinuli zcela nové balení, protože na ostatních trzích, kam se Březňák exportuje, je vždy v balení 0,5 litru. Řešil se celý labeling, sekundární balení i systém stáčení tak, abychom nabídli na tomto trhu tu nejvyšší kvalitu,“ říká Lenka Honajzerová, Export Area Sales Manager skupiny Heineken Česká republika, zodpovědná za Švédsko. Březňák ležák je tedy nově stáčen do lahví s obsahem 0,33 litru a do Švédska putuje v nových kartonech po 24 lahvích.

Foto

Ač Švédsko nepatří k významným producentům piva, jeho oblíbenost je tam velmi vysoká. „Švédové pivu rozumí často více než konzumenti v jiných zemích, podobné je to i s whisky, ačkoli to není tradiční země výroby těchto alkoholických nápojů. Švédští spotřebitelé si potrpí na kvalitní a chutná piva a jejich velmi širokou nabídku. Právě proto má u nich Březňák vysokou šanci uspět, protože může nabídnout výbornou vůni a typicky českou, plnou chuť,“ dodává Lenka Honajzerová. Podle ní je každoroční Beer and Whisky Festival ve Stockholmu špičkovou událostí jak pro odborníky tak i pro širokou veřejnost. „Zde se mimo jiné představují i horké novinky a je to také jedinečná možnost pro prezentaci nových produktů. Letos jsme toho s našimi švédskými partnery, společností TOMP SPIRITS AB, využili, připomenuli jsme značku Březňák a především představili Březňák ležák v ‘novém a velmi zdařilém kabátě‘,“ vysvětluje Lenka Honajzerová.

Vstup na švédský trh je o to cennější, že je prodej alkoholu na off-trade trhu regulován místní státní autoritou Systembolaget. Ten prakticky monopolně rozhoduje o tom, který konkrétní alkohol bude na švédském trhu v prodeji, a také přímo ovládá svou vlastní síť specializovaných obchodů s alkoholickými nápoji s obsahem alkoholu nad 3,5%. Již několik let se ve Švédsku úspěšně prodávají další značky ze skupiny Heineken Česká republika – Starobrno, Zlatopramen a Krušovice. Všechny tyto značky jsou velmi úspěšné a u spotřebitelů známé a oblíbené.

Březňák patří k nejexportovanějším pivům skupiny Heineken Česká republika. Největším odbytištěm je Německo, kde je absolutní špičkou. Vedle Březňáku ležák je tam velmi oblíbený i Březňák černý a také speciální značky Bernstein a Březňák Diät. Od jara letošního roku se také rozběhla licenční výroba piva Březňák v Rusku.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika

[Heineken] 13:43 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

pondělí, 19. říjen 2009
18:36

Je fakt, že desítka je naprosto bez chuti a pokaždé jiná. Naopak ležák své bratříčky z Krušovic dosti převyšuje. Když piju Březňáka, mám pocit, že piju pivo. I když znám lepší. Když piju Krušovice (naposledy z nouze v červnu), mám pocit, že hostinský nechal ve skle pár mm vody.
Prostě taková ta řídká chuť a to i u kvasničáku (tak mu v Krušovicích říkají, nevím jestli kvasničák, nebo nefiltrované).
Co mě ale na Březňáku fakt mrzí, že nedá na náš trh celou produkci. Např. Doppelbock vozí jen do Německa a i na exkursi se tváří, jako by ani nebyl. To je takový problém dát pár bas alespoň do prodejny v areálu ::cry
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.10.2009 ve 18:45:37


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 19. říjen 2009
14:57

jiri.kana

Od Systembolaget bych spíš čekal, že bude do své sítě vybírat pokud možno co nejhnusnější nápoje, aby tak odrazoval nebohé nesvéprávné Švédy od konzumace alkoholu :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
05:47


posted by: Inzerce

h.p

pondělí, 19. říjen 2009
14:18

A tento Březňák je produkt nebo pivo?A z Velkého Března nebo z Krušovic?


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 19. říjen 2009
15:05

jiri.kana

to h.p:Pivo to pochopitelně není v žádném případě, to už se dávno přežilo. Jinak záleží na úhlu pohledu, je-li to produkt nebo značka (Executive Language&Communication manageři pak doporučují komunikovat to jako brand).
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.10.2009 ve 15:05:51


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI