Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní lázně a muzeum piva bude už příští rok

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní lázně a muzeum piva bude už příští rok

[čtvrtek, 8. říjen 2009]

Odpočinout si v pivních lázních, poučit se v muzeu věnovanému historii pivovarnictví a využít luxusu čtyřhvězdičkového hotelu. To chce už příští rok na jaře nabídnout Pivovar Černá Hora.

Rekonstrukce prostor původního pivovaru a stavba komplexu Hotel Sladovna pokračuje podle plánu. Do konce roku bude hotová hrubá stavba, otevřít chceme v květnu,“ sdělil šéf pivovaru Jiří Fusek.

Stavba v hodnotě více než sto milionů korun nabídne například ještě saunový svět, bazén, konfereční sál, ubytovat se tam bude moct sedmaosmdesát hostů. „Chtěli bychom požádat lidi, kteří mají věci s vazbou na historii pivovarnictví na Moravě, aby se nám ozvali. Věci použijeme v připravovaném muzeu pivovarnictví,“ žádá Fusek.

Pivovar má ještě další smělé plány. Během dvou let chce vyrábět o čtvrtinu více piva než dosud. „Už letos v listopadu rozšíříme ležácké sklepy o osm tisíc hektolitrů. Pak budeme moct vyrábět o čtyřicet tisíc hektolitrů piva více,“ doplnil Fusek. O odbyt se nebojí. Pivovar se totiž stále více zaměřuje na vývoz, vyváží už téměř čtvrtinu svých výrobků. Velké trhy v poslední době získal například v Číně.

Plány pivovaru zatím neohrozila ekonomická krize ani plánované zvýšení spotřební daně piva. „Situaci zvládneme. Ovšem zvýšením spotřební daně a daně z přidané hodnoty vybere stát od našeho pivovaru o dvaadvacet milionů korun více než dosud. Investice sice omezovat nebudeme, ale nebudeme již například schopni podporovat sportovní a kulturní spolky v regionu,“ dodal Fusek.

Zdroj: Blanenský deník.cz | Autorka: Leona Paroulková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI