Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové cylindrokonické tanky ve Starobrně zkolaudovány

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové cylindrokonické tanky ve Starobrně zkolaudovány

[úterý, 6. říjen 2009]

V areálu pivovaru Starobrno na brněnském Mendlově náměstí byly v těchto dnech zkolaudovány 2 nové cylindrokonické tanky na kvašení piva. Ihned po kolaudaci byly naplněny a použity ke kvašení piva. Cylindrokonické tanky se v pivovaru Starobrno k tomuto účelu využívají již od roku 1996, kdy bylo instalováno prvních 10 kusů. Podobně jako u dalších technologických zlepšení je přínosem těchto zařízení vyrovnanější kvalita piva a standardizace jednotlivých várek.

Nové cylindrokonické tanky o rozměrech 18m na výšku a 5,5m do šířky, mají objem 4500hl a doplní celkový počet těchto zařízení v areálu starobrněnského pivovaru na 20 kusů. Oba tanky jsou celonerezové s konusem, jsou důkladně izolované a jejich dodavatelem je společnost Ziemann.

K účelu tohoto zařízení říká Tomáš Pluháček, manažer pivovaru Starobrno, následující: „Kvašení v těchto nádobách je součástí výrobního procesu starobrněnského piva, v němž se klade důraz na výběr těch nejkvalitnějších surovin. Do cylindrokonických tanků se následně po zkvašení spodními pivovarskými kvasnicemi Saccharomyces cerevisiae přivádí zchlazená a provzdušněná mladina. Při hlavním kvašení zde pak dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2. Hlavní kvašení probíhá 7-9 dní dle typu piva.

Cylindrokonické tanky o celkové hmotnosti 40 tun přijely do Česka již téměř před půl rokem. Jejich následná instalace byla časově náročná díky procesu zapojení a izolace. Po těchto fázích musely tanky splnit přísné tlakové a těsnostní zkoušky, aby mohly být uvedeny do provozu.

Investice do nových tanků přesáhnou deset milionů korun.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká Republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Weetek

středa, 7. říjen 2009
11:57

Weetek

„Kvašení v těchto nádobách je součástí výrobního procesu starobrněnského piva, v němž se klade důraz na výběr těch nejkvalitnějších surovin." Nevím, jestli manažerům přidávají něco do jídla, vozí je na nějaké tajemné indoktrinační rituály nebo je prostě někde ve sklepě mlátí tak dlouho, až z nich vymlátí zdravý rozum. Co má proboha tato věta znamenat ??? Že jsou CK tanky BOHUŽEL už leta součástí výroby Starobahna, to víme. Ale proč to proboha musí hned doplnit milionkrát omletou klišé formulkou o výběru nejkvalitnějších surovin ??? Jak to s CK tanky souvisí ???


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Dejv

úterý, 6. říjen 2009
15:36

Krásně to neznalým "vyplachují hlavy".


napsal(a): Dejv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI