Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do pivovaru se sjedou Šeráci a Holbové

Co se píše o pivovarech a pivu


Do pivovaru se sjedou Šeráci a Holbové

[úterý, 6. říjen 2009]

Letošní setkání jmenovců hanušovického piva Holba proběhne v sobotu 10. října. Do pivovaru se již tradičně vydají Holbové a Šeráci zcelé republiky. Pokud i Vy máte toto příjmení v občance, nyní je skvělá příležitost pro výlet do Jeseníků.

Pivo je nápojem přátelských setkání a z toho vznikla myšlenka uspořádat sraz jmenovců našeho piva. Chceme, aby se také Holbové a Šeráci stali součástí velké rodiny příznivců ryzího piva z hor a poznali tradici výroby piva v našem kraji,“ říká výkonný ředitel pivovaru Vladimír Zíka. Pro své jmenovce letos pivovarníci připravili slavnostní výlov rybníka i speciální prohlídky pivovaru, při kterých budou mít hosté jedinečnou příležitost nahlédnout pod pivovarskou pokličku a poznat výrobu tradičně vařeného piva. Nebude chybět ani rybářská expozice vypreparovaných ryb žijících v řekách Jeseníků, kterou doplní výstava fotografií ze závodů v muškaření. Při troše štěstí zahlédnou i vodníka Pivínka, strážce revíru a rybáři tradičně předvedou divákům všechny druhy nalovených ryb. Po výlovu budou připraveny rybí speciality na roštu a jako dárek si Holbové a Šeráci odvezou šupináče pro štěstí a taky vlastní portrét od karikaturisty a řezbáře Pavla Dlabala. Ke společnému posezení zahraje kapela Cantus a nebudou chybět ani pivní soutěže a tombola.

Dříve byly rybníky v pivovarech zdrojem ledu, využívaného při chlazení ve výrobě. S vývojem moderních technologií byly většinou zrušeny, takže dnes je možné vidět je jen zřídka. Ty v Holbě jsou nedílnou součástí koloritu pivovaru a současně pomáhají zachovat ekologickou rovnováhu krajiny.

Zdroj: Holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI