Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stella Artois a designér Marek Vráblík představí na Designbloku uměleckou trofej

Co se píše o pivovarech a pivu


Stella Artois a designér Marek Vráblík představí na Designbloku uměleckou trofej

[úterý, 6. říjen 2009]

Stella Artois, jednička v segmentu superprémiových piv se opět spojila s moderním designem. Na loňském ročníku Designbloku představila originální přepravku vytvořenou Maximem Velčovským, letos se pochlubí uměleckou trofejí pro vítěze Mistrovství ČR a SR v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois - sklenicí Stella Artois vyrobenou designérem Markem Vráblíkem z 99 malých figurek.

Foto

Tuto originální sklenici jako první získala letošní vítězka Mistrovství v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois Barbora Hebrová a od 6. října ji bude moci zhlédnout i široká veřejnost, jež navštíví letošní ročník Designbloku,“ uvedl Martin Jahoda, brand manažer značky Stella Artois. „Servírovací rituál piva Stella Artois, jehož zvládnutí je předmětem Mistrovství, je o detailech, preciznosti a umění barmana, proto jsme chtěli, aby trofej nesla také tyto atributy,“ dodává Jahoda.

Návrh talentovaného a oceňovaného Marka Vráblíka zvítězil v designérské soutěži, kterou organizovalo studio Unity GDG. V porotě zasedl kromě dalších významných osobností českého designu i Jiří Macek, organizátor Designbloku, a Jan Němeček, vedoucí ateliéru designu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze.

Marek Vráblík trofej vyrobil z 99 figurek. Číslo devět je symbolické, protože Stella Artois se servíruje v devíti krocích. Pohár tvoří tři druhy figurek znázorňující klíčové osoby podepsané pod každou sklenicí Stella Artois: sládek, barman a finální spotřebitel. Zvláštní místo uvnitř sklenice pak patří legendárnímu sládkovi Sebastianovi Artois, bez něhož by pivo nevzniklo. Identifikovat se dá podle červeného srdce, které je posledním symbolickým prvkem originálního díla.

Marek Vráblík pracoval s galvanizovanou/komaxitovou slitinou, a než pohár spatřil světlo světa v celé své kráse, uběhly dva měsíce. „Hodnota poháru je nevyčíslitelná, protože jde o trofej, kterou dostane jen ten nejlepší a budou s ní spojeny i pozitivní emoce. Navíc jde o poctivou ruční práci, která mi ke stylu a kvalitě ležáku Stella Artois sedí,“ prohlásil Marek Vráblík. Nicméně vypočítal, že jeho cena se vyšplhala téměř na čtvrt milionu korun.

Po skončení Designbloku se pohár vrátí letošní vítězce mistrovství a každý rok potom poputuje k novému přeborníkovi v servírování ležáku Stella Artois. Postupně na něj budou umísťována jména dalších vítězů.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 08:27 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

úterý, 6. říjen 2009
11:01

Michal

Superprémiový pivo? :D Taková srágora ::lol Co bude následovat příště? Supermegahyperbombastickýprémiový pivo? Ovšem pokud je tim myšleno, že za 0,5l chtějí 40 kč, tak to potom je jednička zcela určitě...

Jinak ta sklenice (je tam někde vůbec sklo, když už tomu řikaj sklenice?) je celkem pěkná, ovšem nechápu, jak to může mít hodnotu čtvrt mega, nebo jak si někdo vůbec může dovolit tvrdit, že to má nevyčíslitelnou hodnotu (to bych pochopil, kdyby to bylo starý aspoň 1000 let a musel by tomu odpovídat i materiál) :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Sekal

úterý, 6. říjen 2009
11:44

Sekal

to Michal: Asi je to ze zlata a pěna ze stříbra. Jinak figurky měly být čtyři - ještě uklízečka, která uklidí šavli.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI