Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Masné krámy léto zřejmě nestihnou

Co se píše o pivovarech a pivu


Masné krámy léto zřejmě nestihnou

[pondělí, 12. březen 2007]

Krajně nedobrá zpráva zaznívá z dosud pusté haly kdysi nejznámější českobudějovické pivnice.

Pracně dojednaná a nadějně vyhlížející domluva o rekonstrukci legendárních Masných krámů čelí znovu problémům.

Původně měli zedníci vyrazit do Masných krámů již v březnu. Vše ale zhatily podzemní prostory, které se nacházejí nejen pod pivnicí, ale táhnou se až pod vedlejší restauraci U Tří sedláků.

Z restaurace však do nich není možný vstup. A majitelka restaurace nesouhlasila s návrhem na uspořádání provozu podzemních prostor.

Muselo proto být staženo i původní stavební povolení na rekonstrukci Masných krámů a žádá se o nové. Hledáme pro sklep jiné řešení. Jde o to, aby řešení bylo oboustranně přijatelné, vyjádřil se výrobní a technický ředitel Budějovického Budvaru, n. p., Josef Tolar. Pivovar je totiž jednak spoluvlastníkem a jednak příštím nájemcem pivnice.

Máme zájem na tom, aby se investovalo do oprav. Nelišíme se od ostatních spoluvlastníků. Dnes sedíme za jedním stolem a ty dřívější vlivy už jsou překonané, doplnil na adresu dlouholetých soudních sporů o pivnici Josef Tolar.

Pokračujeme dál v přípravách. Vybíráme dodavatele stavebních prací, ale stavební povolení jsme museli vzít zpět, potvrdil Ladislav Volf, ředitel českobudějovické Správy domů, s. r. o.

Správa domů zastupuje českobudějovickou radnici jako jednoho ze spoluvlastníků a hlavního organizátora rekonstrukce. Město také má financovat stavební práce a pak získat peníze postupně zpět od dalších spoluvlastníků, kterých je dohromady asi patnáct.

S potížemi se ale potýká i výběr dodavatelů stavebních prací. Nabídky přednesené zájemci o dodávku stavebních prací jsou výrazně vyšší než představy spolumajitelů. Jednáme tedy znovu, řekl za Budvar výrobní a technický ředitel Josef Tolar.

Vedení radnice si však nemyslí, že by rekonstrukce byla nějak zásadně ohrožena. Přestože od roku 2002, od povodní, jsou Masné krámy zavřené, tak tohle už nejsou komplikace, které by znamenaly, že se letos nezačne s opravami, konstatoval primátor města Juraj Thoma.

Část spoluvlastníků, řeknu to decentně, není spokojena s cenou, která se vysoutěžila pro rekonstrukci, dodal primátor, ale upozornil, že Správa domů, s. r. o., a náměstek primátora František Jelen povedou v této věci další jednání.

Věřím tomu, že v letošním roce rekonstrukce proběhne, zdůraznil Thoma a vyjádřil naději, že se úspěšně podaří překonat i dohadování o sklepení pod nemovitostí. Odddálí se tedy zřejmě jen nástup zedníků do Masných krámů.

Původní optimistické předpovědi hovořily o červenci až srpnu jako o začátcích obnoveného provozu, teď bude zdržení možná dva měsíce. (Českokrumlovský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI