Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo: na vlastní oči můžete vidět, jak se vyrábí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo: na vlastní oči můžete vidět, jak se vyrábí

[pondělí, 7. září 2009]

Prohlídková trasa po pivovaru vám odhalí tajemství výroby "tekutého chleba“.

Foto

Nová prohlídková trasa byla otevřena ve Velkých Popovicích. Kompletní rekonstrukcí prošla historická varna. Do prohlídky jsou zahrnuty ale i moderní technologie.

Foto

"Hned v první části prohlídky návštěvníci zhlédnou krátký úvodní film z historie pivovaru a poté pokračují přes stylizované interaktivní instalace, které jim dovolí nahlédnout pod pokličku výrobního procesu piva a seznámit se se surovinami, ze kterých pivo již 135 let vaříme,“ popisuje novou trasu ředitel místního pivovaru, Jaroslav Gubiš.

Foto

Prohlídka dále vede přes současnou varnu, ležácké sklepy, kde pivo kvasí a zraje, do stáčírny lahví a sudů s automatizovanými linkami. Nezbytná je i zastávka u živého maskota pivovaru, kozla Oldy a ochutnávka pro návštěvníky starší 18 let. Prohlídka trvá necelou hodinu a půl a přijít můžete kdykoliv během roku.

Pivovar láká návštěvníky nejen na prohlídkovou trasu a kvalitní české pivo, ale také na tradiční pivovarské akce. V dubnu každoročně probíhá pochod krajinou barona Ringhoffera, který nechal v roce 1871 pivovar postavit. Letní sezonu zakončí pivovar 19. září Dnem otevřených dveří.

Foto

Pro turisty na Velkopopovicku je pivovar něco jako startovní nebo cílový bod. Výhodou je také jeho poloha, jen asi 20 Km za Prahou. Místní příroda je ideální pro pěší rodinné výlety nebo cykloturistiku. Nedaleko je zámek Štiřín, lesní studny nebo rotunda a kostel sv. Martina z 9. století,“ vypočítává turistické cíle vedoucí návštěvnického centra pivovaru, Eva Kršňáková.

Zdroj: TV Nova.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI