Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pití piva má v popisu práce, vrchní sládek pivovaru Starobrno

Co se píše o pivovarech a pivu


Pití piva má v popisu práce, vrchní sládek pivovaru Starobrno

[středa, 2. září 2009]

Ve starobrněnském pivovaru se pivo vaří téměř osm století. Jak se za tu dobu měnily výrobní technologie i receptury, se můžete v on-line rozhovoru zeptat Tomáše Pluháčka. Je jedním z mála lidí, kteří mají každodenní pití alkoholu v popisu práce. Od března se jako vrchní sládek a manažer pivovaru v jedné osobě stará o kvalitu piva tradiční brněnské značky.

Foto

Prakticky celá kariéra šestatřicetiletého muže, který vystudoval pivovarnictví na Vysoké škole chemicko-technologické, je spjata s pivovarem Starobrno. Nejprve pracoval přímo ve výrobě, pak jako operátor při instalaci nových tanků ke kvašení piva.

Pět let působil ve funkci šéfa stáčírny lahví. Jako vrchní sládek začínal v pivovaru Hostan ve Znojmě, kde strávil tři a půl roku. Poté se ve funkci manažera dodavatelského řetězce vrátil zpět do brněnského pivovaru.

Brněnský Heineken

Při odpovědích mu bude asistovat mluvčí pivovaru Kateřina Eliášová, která do společnosti Starobrno nastoupila před třemi lety. Je členkou nejužšího vedení českého Svazu pivovarníků a sladařů.

Brněnský podnik, který zaměstnává čtyři stovky lidí, před šesti lety ovládla nizozemská skupina Heineken a spolu s ním začlenila do své skupiny další velké pivovarnické společnosti: Královský pivovar Krušovice a skupinu pivovarů Drinks Union. Množstvím uvařeného piva se tak řadí na třetí místo v republice. Samotné Starobrno přitom ročně vyrobí asi 600 tisíc hektolitrů piva.

V sobotu 5. září se brněnský pivovar otevře veřejnosti. Tradiční akce s nabitým kulturním programem a ochutnávkou piva se těší velké oblibě, v minulém roce se jí zúčastnilo dvanáct tisíc lidí a vypilo se 260 sudů

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Lenka Čížková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pup

neděle, 14. listopad 2010
01:10

Jo je to hnus!!!!!! A nedá se to normalně točit!!!!!!!!!!


napsal(a): Pup [Odpovědět]

Ludwig

středa, 2. září 2009
08:20

Ludwig

Starobahno.. Jooo kde so ty casy kdyz to byl esce betelne skopek ::lol
Ted uz to nemusim mit.
Jeste ze mame v Brne i lepsi piva na cepu.. sice nebrnensky, ale dobry.


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

tomino

středa, 2. září 2009
07:53

tomino

strčte si ten staro-krušo-bažanto-heineken za klobouk!!!


napsal(a): tomino [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI