Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tisíce lidí proudily do Štramberku na Pivní slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


Tisíce lidí proudily do Štramberku na Pivní slavnosti

[úterý, 18. srpen 2009]

Chacharek, Řízek, Klaďas, Lašský Vulkán, Březňák, Trubač a další. To je jen malý výčet pivních specialit, které o víkendu představili sládkové regionálních minipivovarů na pátém ročníku Pivních slavností ve Štramberku. Událost si nenechaly ujít tisíce lidí, kteří si mohli pochutnat na medovém, mátovém nebo třeba švestkovém pivě.

Pivní slavnosti poskytly příležitost devíti regionálním minipivovarům ukázat, svá nejlepší zlatavá díla. „Pivovarů se zúčastňuje rok od roku více a návštěvnost je také pokaždé větší. V dnešní době je poměrně hodně pivovarů, kteří podnikají v malém a jsou známy především v tom svém městečku nebo obci, jinak se o nich moc neví. Chtěli jsme proto veřejnost seznámit s těmito pivovary,“ sdělila Simona Grznárová z pořadatelské firmy Relax v podhůří Beskyd. Na štramberském náměstí se tak představily pivovary z Kozlovic, Příbora, Vojkovic, Ostravy nebo Kopřivnice. Jen v sobotu se podle informací Relaxu v podhůří Beskyd mělo vypít na dvanáct tisíc litrů zlatého moku. Specialitou Městského pivovaru Štramberk na těchto slavnostech bylo vanilkové pivo. „Dočkalo se poměrně příznivého ohlasu. Lidé si to samozřejmě dávali spíše na ochutnání, není to konzumní pivo, takže spíše ze zvědavosti,“ dodala Grznárová.

Nečekanou komplikaci vyvolala právě obrovská účast milovníků piva. Některé pivovary zřejmě lehce podcenily žízeň návštěvníků, a tak v neděli už neměli co rozlévat. „Návštěvnost byla tak veliká, možná i rekordní vůbec jakékoli akce, která kdy byla na štramberku. Všechny pivovary měly problém se zásobami. V neděli zřejmě nebude přímo devět pivovarů, bude jich méně, některým totiž došly zásoby piva,“ svěřila Grznárová.

Kromě piva byl k jídlu servírován také pivní guláš, připravovaný na rekordní pánvi. Jedním z největších lákadel festivalu pak bylo vystoupení legendární skupiny Turbo. K poslechu zahrál v sobotu Městský dechový orchestr Kopřivnice a Stanley´s Dixie Street Band. V neděli pak rozeznělo náměstí uskupení .. X .. Band, Šuba Duba Band anebo revivalová skupina Princess – Queen Revival Band. Pro děti byl připraven pivní šašek a pro dospělé různé pivní soutěže.

Video a fotogalerie zde...

Zdroj: Novojičínský deník.cz | Autorka: Věra Růčková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

středa, 19. srpen 2009
10:33

Sekal

Mne by zajímalo, jak zde dopadl MP Slezan.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Gord

středa, 19. srpen 2009
10:23

Pivní šašek...možná v neděli, v sobotu jsem ho rozhodně nikde neviděl.Takže jinými slovy pro děti.....nic.Ale hlavně že se pořadatel vytáhnul z vystoupenim Stanley´s Dixie Street Band,který hral tak dlouho a tak monotoně ,že už to lezlo krkem a na Turbo se čekalo bych řekl taky dost dlouho...klasické soutěže ,které jsou již v dnešní době protiprávní, zábavu rozhodně nezajistily. Podle mě to Štramberk totááááálně podcenil. uvidime přišti rok možna že se poučí. :-)


napsal(a): Gord [Odpovědět]

keltboja

úterý, 18. srpen 2009
18:42

keltboja

Nechci být rejpal, piva byly super, ale jaksi jsem nepochopil přítomnost jen dvou stánků s jídlem na tolik lidí. Absence jakéhokoliv TOI TOI je také k zamyšlení, jediné WC bylo na infocentru za 5 kč. A pivního šaška jsem taky jaksi neviděl....


napsal(a): keltboja [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI