Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora letos uvařil téměř 100 tisíc hektolitrů piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora letos uvařil téměř 100 tisíc hektolitrů piva

[pondělí, 10. srpen 2009]

Černohorský pivovar uvařil od začátku roku 97 tisíc hektolitrů piva, utržil 166 milionů korun.

Proti prvním sedmi měsícům loňského roku pivovar utržil o dvě procenta více, a to 166 milionů korun, uvařil ale o procento méně piva. „Současně jsme ale prodali 31500 hektolitrů limonád a 7375 litrů pálenky,“ upozornil ředitel marketingu pivovaru Radek Pavlík.

Důvody dobrého ekonomického vývoje spatřuje ředitel v zajištění exportu do východních zemí, zejména do Číny. V záři pivovar navíc zahájí export do Vietnamu, připravuje také export na Ukrajinu a do Ruska. „Na českém trhu se pozitivně projevil intenzivní rozvoj vlastní prodejní sítě. Dnes už máme 17 specializovaných prodejen, kde zajišťujeme 8 až 14procentní prodeje v jednotlivých sortimentech,“ sdělil Pavlík a dodal, že bohatost sortimentu a nepřijatelné podmínky supermarketů pivovaru neumožňují prodávat v těchto řetězcích, neboť pro malé prodejce je obojí likvidující.

Černohorský pivovar patří s jednoprocentním podílem na českém trhu k největším z malých pivovarů v zemi. V roce 2008 uvařil 162 tisíc hektolitrů piva, což je zhruba stejně jako o rok dříve, obrat ale zvedl o 10,4 procenta na 253,5 milionu korun. Zhruba desetina jeho produkce je určena na export. Mezi největší odbytiště černohorského piva patří Slovensko, Černá Hora, Čína, Chorvatsko, Itálie, Gruzie, Německo, Lotyško nebo Estonsko.

Zdroj: Regiony24.cz | Autor: Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI