Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Krize dolehla na pivovary. Pije se méně

Co se píše o pivovarech a pivu


Krize dolehla na pivovary. Pije se méně

[středa, 5. srpen 2009]

Zatímco některé obory se krizi se zdarem vyhýbají či se z ní začínají pomalu vzpamatovávat, pivovarníci ji pravě teď naplno pociťují. Pivovary totiž vaří daleko méně piva než v minulých letech. Problémy mají nejen Plzeňský prazdroj, Staropramen a další věhlasné značky, ale i regionální pivovary. Z východočeských pak zřejmě nejvíc doplácí na krizi pardubický Pernštejn, kterému v posledních měsících téměř vymizel export. Přitom dříve šla celá pětina piva na vývoz. O tom, že se pije méně piva, svědčí však i zkušenosti dalších pivovarů. „Pije se určitě méně, lidi více přemýšlejí, kolik korun za pivo vydají,“ řekl například Drahomír Chalupa z medlešického pivovaru. Vliv na množství vyrobeného piva má průběh letního počasí a leckde i menší počet turistů. Ale také dlouhodobý trend - počet vypitých půllitrů v Česku se postupně mírně snižuje, loni již činil „jen“ 154 litrů piva na hlavu. I když i tak Češi stále patří mezi špičku konzumentů tohoto nápoje.

Zdroj: iDNES.cz

[Pivovary] 08:50 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

středa, 5. srpen 2009
10:48

Malakin

Situace kolem pardubického pivovaru je dalším potvrzením toho, že na export piva, jak ho tady nedávno hájil Tomáš Mach, se v dnešní době spoléhat nedá a že je nutné posilňovat pozici v regionu.

Jinak problémy "věhlasných značek" jsou mi v tomto případě celkem putna. Čím méně prodají, tím méně vydělají a přestanou tak utrácet za reklamu, s čímž skončí i nepřiměřené oblbování veřejnosti. Šance prosadit své pivo pak bude konečně na poctivé práci, tj. na umu sládků a následně i obchodních zástupců, a ne jako dnes jenom na penězích nacpaných do PR a kapes hospodských...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

tomas

středa, 5. srpen 2009
11:21

tomáš

to Malakin: Asi jsme si Marku nerozuměli. Určitě jsem nehájil export na úkor regionu. Jestli si dobře vzpomínám tak ta diskuze tentkrát byla (můj názor)o tom, že když by velký pivovary náhodou přišli o export tak budou mít snahu udat "exportní pivo" doma a zahájí větší reklamní-likvidační(pro malý pivovary) kampaně v CZ. V Pardubicích by měli čelit krizi vařením lepšího piva a lepším marketingem. Výstav tam klesá už cca 15 let. Je dost menších pivovarů kterejm výstav naopak stoupá i při krizi.


napsal(a): tomas [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI