Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Závodníci poběží Dačického dvanáctku!

Co se píše o pivovarech a pivu


Závodníci poběží Dačického dvanáctku!

[středa, 5. srpen 2009]

Běžecká soutěž Dačického 12 odstartuje v sobotu patnáctého srpna z parku pod Vlašským dvorem.

„Jméno soutěže je vlastně nostalgická vzpomínka na náš zavřený pivovar,“ sdělil hlavní organizátor Michal Vavák. Jako má pivo Dačický dvanáct stupňů, tak dačický běh bude mít dvanáct kilometrů.

Běžet se bude převážně po lesních zpevněných cestách. Trasa bude vést po historicky bohatém okolí Kutné hory. Soutěžící si v průběhu běhu mohou prohlídnout například vytesaný reliéf ovčárského rodáka Emila Frýdy, známého pod pseudonymem Jaroslav Vrchlický nebo Královskou cestu, po které, ve středověku, přijížděl panovník Českých zemí do Kutné Hory.

Každý závodník si ze závodu odnese triko s logem Dačického 12, své startovní číslo, se kterým poběží závod, a v případě že vyhraje svou kategorii, tak i medaili. Kategorií ovšem nejspíše moc nebude. „Jelikož věk doposud přihlášených běžců je zatím zhruba stejný, plánujeme nejspíše udělat pouze kategorie muži a ženy,“ uvedl Michal Vavák.

Na Dačického 12 zatím potvrdilo účast okolo 20 běžců. Nicméně organizátoři čekají, že přijdou i další běžci, kteří se jednoduše pouze nezapsali na internetových stránkách.

Jelikož start a hlavně i cíl bude v parku pod Vlašským dvorem, mohou se soutěžící po skončení závodu podívat na kulturní akci Kutnohorská kocábka, která zde začne ve 13 hodin.

Více informací na webu závodu.

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Obr.: pořadatelé závodu


Závodníci poběží Dačického dvanáctku!

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI