Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar navarí na Deň Topvaru pre návštevníkov dva výnimočné pivné špeciály

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar navarí na Deň Topvaru pre návštevníkov dva výnimočné pivné špeciály

[úterý, 23. červen 2009]

V topoľčianskom pivovare čaká v sobotu, 4. júla, na všetkých návštevníkov zo širokého okolia skvelá zábava a výborný program. Pre milovníkov hudby sú pripravené vystúpenia známych slovenských umelcov.

Na svoje si prídu aj milovníci piva, ktorí budú mať počas exkurzií jedinečnú možnosť nahliadnuť do tajov výroby tohto zlatého moku. Tento ročník sa bude niesť v znamení tradície a osláv 45. výročia uvarenia prvej várky piva v topoľčianskom pivovare. Pivovar navarí pre verejnosť výnimočne na túto príležitosť aj 2 pivné špeciály, ktoré sa bežne nikde inde ochutnať nedajú – tankové a kvasinkové pivo Topvar.

Prehliadka známeho pivovaru spojená s odborným výkladom procesu výroby topoľčianskeho piva, množstvo dobrej zábavy sprevádzanej vystúpeniami známych umelcov, to všetko bude súčasťou tretieho ročníka Dňa Topvaru v topoľčianskom pivovare, ktorý sa uskutoční v sobotu, 4. júla 2009. V čase od 13.00 do 22.00 hodiny bude pre verejnosť pripravený atraktívny sprievodný program a vystúpenia obľúbených umelcov, akými sú skupina HEX, speváčka Zdenka Predná, či humoristická dvojica Robo Kajzer a Peter Meluš a iní.

Milovníkov histórie, ale nielen ich, určite zaujme pivné múzeum a na súťaživých čakajú atraktívne súťaže o zaujímavé pivné výhry. Podujatím budú hostí sprevádzať obľúbení moderátori Katika a Marcel. Na Deň Topvaru pripravia topoľčianski pivovarnícki majstri aj dve špeciálne pivá. Prvým bude tankový Topvar – svetlé nepasterizované pivo. Tým druhým bude kvasinkový Topvar – nefiltrované pivo, plnené priamo z ležiackeho tanku z pivnej pivnice. Ide o najčerstvejšie prírodné pivo, teda o naozajstnú pivnú lahôdku.

Tohtoročný Deň Topvaru bude naozaj výnimočný, nakoľko si v rámci neho pripomenieme 45. výročie uvarenia prvej várky piva v topoľčianskom pivovare. Pre hostí sme už tradične pripravili veľmi zaujímavý sprievodný program, takže verím, že potešíme všetkých milovníkov zlatistého moku a nadviažeme tak na dva predchádzajúce úspešné ročníky,“ uviedla Drahomíra Mandíková, manažérka pre vzťahy s verejnosťou, Pivovary Topvar, a. s.

Skutočnosť, že minulý ročník Dňa Topvaru bol naozaj úspešný a návštevníci s ním boli spokojní, potvrdila nielen skvelá účasť, ale aj pozitívne hodnotenia v prieskume spokojnosti, do ktorého sa zapojilo celkovo 2472 návštevníkov. Až 1956 z nich oznámkovalo organizáciu podujatia na jednotku. Akcia sa, rovnako ako aj minulý rok, uskutoční v areáli pivovaru na Krušovskej ceste v Topoľčanoch.

Vstup na Deň Topvaru je voľný a o nezabudnuteľné zážitky núdza určite nebude. Počas celého dňa bude premávať bezplatná autobusová doprava od zastávky Autobusová stanica Topoľčany (MHD č. 37) do pivovaru Topvar a späť.

Topvar je charakteristický výraznou, ale príjemne doznievajúcou horkosťou, sladovou plnosťou a rezkosťou, danou prirodzeným obsahom oxidu uhličitého. Jeho výnimočné vlastnosti – príjemne harmonická plná chuť, bohatá trvanlivá pena, ľahká stráviteľnosť a osviežujúce účinky, ho zaraďujú medzi najobľúbenejšie pivá na trhu.

V dnešnej dobe sa väčšina pív varí na jeden rmut. Medzi slovenskými pivami tvorí výnimku práve značka Topvar, ktorá sa tradične, podľa pôvodnej receptúry, varí na dva rmuty. Topvar patrí medzi spodne kvasené pivá a dodnes sa pripravuje tradičným spôsobom kvasenia v špeciálnych otvorených kvasných nádobách. Pri výrobe tohto obľúbeného piva sa používa žatecký chmeľ, ktorý je najkvalitnejším a najdrahším chmeľom na svete. 45 rokov výroby piva v topoľčianskom pivovareSedemstoročná tradícia varenia piva v topoľčianskom regióne, priaznivé klimatické podmienky, kvalitná voda a v neposlednom rade významné produkčné oblasti pestovania kvalitného sladovníckeho jačmeňa predurčili založenie pivovaru v Topoľčanoch.

Prvé varenie piva, v rámci ktorého bola uvarená várka 10% svetlého piva, sa uskutočnilo v topoľčianskom pivovare 23.3.1964. Prvú várku piva uvaril Stanislav Lacika z Prašíc. Následne 29.4.1964 začali prvé fľašky Topvaru opúšťať stáčaciu linku. Na prvomájových oslavách v roku 1964 mali obyvatelia Topoľčian a jeho okolia po prvýkrát možnosť ochutnať topoľčianske pivo. Pamätníci tvrdia, že bolo vynikajúce. Dobré klimatické podmienky, kvalitná voda a ostatné suroviny predurčili topoľčiansky región na výrobu piva, ktorej počiatky siahajú do 13. storočia. Prvá várka piva Topvar bola uvarená v roku 1964. Pre zachovanie reputácie Topvaru starostlivo vyberáme najkvalitnejšie suroviny a dodržujeme tradičnú receptúru. Topvar vďaka svojej harmonickej a plnej chuti, ľahkej stráviteľnosti a osviežujúcim účinkom patrí medzi najobľúbenejšie pivá.

Topvar, spolu so značkami Pilsner Urquell, Smädný Mních, Velkopopovický Kozel, Šariš, Gambrinus a Radegast Birell, patrí do portfólia spoločnosti Pivovary Topvar, a. s., ktorá je členom jednej z najväčších pivovarníckych spoločností na svete SABMiller.

Zdroj: Infoline.sk |Autor: Pivovary Topvar / Omni


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Libor

středa, 24. červen 2009
08:55

Libor

"V dnešnej dobe sa väčšina pív varí na jeden rmut. Medzi slovenskými pivami tvorí výnimku práve značka Topvar, ktorá sa tradične, podľa pôvodnej receptúry, varí na dva rmuty."
----------
totálna kravina na kvadrát.... Zase jeden z kecov a klamstiev PR, ktorý má ľudí presvedčiť, že len to jediné je správne...
ešte raz - je to chuj.ovina.... 2 rmuty sú bežné vo všetkých pivovaroch.


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI