Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar by měl zveřejnit výsledky svého hospodaření za rok 2008

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar by měl zveřejnit výsledky svého hospodaření za rok 2008

[neděle, 21. červen 2009]

Budějovický Budvar by měl ve středu zveřejnit výsledky svého hospodaření za rok 2008. V předchozím roce přitom zvýšil pivovar svůj výstav o 4,5 procenta a dosáhla objemu 1,312 milionů hektolitrů.

I v letošním roce produkce Budějovického Budvaru výrazně roste a prodej piva je vyšší, než v minulém roce. V březnu bylo dosaženo meziroční zvýšení prodeje o čtyři procenta a v dubnu dokonce o osm procent. Duben 2009 byl dokonce nejúspěšnějším dubnem v historii pivovaru. K rekordnímu dubnovému výsledku výrazně přispěl export, který se meziročně zvýšil o 20 procent. Stáčecí linky Budějovického Budvaru pracují od počátku dubna na tři směny a do výroby muselo být přijato 11 pracovníků.

Budějovický Budvar je dlouhodobě jedním z nejúspěšnějších potravinářských podniků v České republice. Téměř polovina produkce je vyvážena do více než 50 zemích všech světadílů. Hrubý zisk pivovaru se v roce 2007 meziročně zvýšil o 13 procent na celkových 302 milionů Kč. Od roku 1991 investoval Budějovický Budvar do své modernizace a rozvoje asi 3,5 miliardy korun.

Zdroj: Zprávy Kurzy.cz | Autor: Alena Klímková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI