Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Turisté se seznámí s historií pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Turisté se seznámí s historií pivovaru

[pátek, 12. červen 2009]

V informačním centru v Sankturinovském domě na Palackého náměstí v Kutné Hoře se turisté nedozvědí jen, kde se mohou ubytovat nebo kam jít za památkami, ale dozvědí se také, že se v Kutné Hoře vaří pivo.

Ve vestibulu Sankturinovského domu je totiž nově umístěn infopoint o kutnohorském pivu Dačický, který informuje o historii pivovaru. Na ukázku jsou tady například i půllitry či etikety.

Návštěvníci vidí nejen pivovar, ale také výrobu piva. Je to propagace kutnohorského pivovaru a jde o projekt na podporu malých a středních pivovarů,“ vysvětlil starosta Ivo Šalátek. Kutnohorské pivo propaguje také vyhlášená restaurace, která je hned vedle rodného domu spisovatele Mikuláše Dačického.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

BCH

sobota, 13. červen 2009
09:04

BCH

Tak v tomto případě jde pouze o hodně malou ukázku pivovaru KH či spíše malé info. Etikety (cca 6 ks starých PE-počet si přesně nepamatuji) jsou natištěné na dvou tablech na kterých je napsané info o pivovaru KH. Dole ve dvou vitrínách je starý dřevěný sud, stará pípa, pár půllitrů (socialistických, bez potisku) a několik starých láhví, ale většinou obyčejných bez nápisů. Mezi vitrínami je umístěn infopoint, kde mj. mezi restauracemi, které čepují pivo z Kutné Hory najdete i restauraci U Kala, nebo-li správně má být U Kata. Příští týden to případě ještě upřesním.


napsal(a): BCH [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI