Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Opava se dočká multikina i nového obchodního centra

Co se píše o pivovarech a pivu


Opava se dočká multikina i nového obchodního centra

[čtvrtek, 11. červen 2009]

Čtyřsálové multikino, restaurace, kavárny, cukrárny, obchody s běžnou i sportovní módou, různé druhy služeb od kadeřnictví, čistírny po lékárny. To Opavanům nabídne nově vybudované obchodní a zábavní centrum.

Foto

Stát bude na místě bývalého pivovaru v Opavě.

Jak uvedl naší redakci zástupce společnosti Develon Radim Bajgar, kromě obchodů a zařízení pro volný čas bude specialitou také pivní restaurace s vlastním mikropivovarem.

Ten bude vařit místní autentické pivo. Tato restaurace bude umístěna v přízemí prostor nové varny. Další atrakcí bude sál varny, který bude po zrestaurování včetně původního vybavení sloužit jako kavárna,“ uvedl Bajgar.

Podle něj by se mělo začít s výstavbou ještě letos, a to před koncem roku. „Před zahájením stavby však budeme muset dokončit archeologický průzkum,“ řekl a doplnil, že v současné době probíhá standardní projednávání projektové dokumentace s opavským magistrátem tak, aby byli připraveni časový plán dodržet.

Otevření komplexu pak předpokládá v březnu 2011.

Obchodní centrum podle jeho slov nabídne to, co již bylo cílem Davida Weinsteina na počátku dvacátého století. „Totiž vybudovat v Opavě moderní obchodní palác, který by zákazníky lákal nejen hojností zboží za přijatelné ceny, ale také estetickým a kultivovaným prostředím,“ dodal Radim Bajgar.

Zdroj: Opavský deník.cz | Autor: Lucie Orbanová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI