Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Anheuser-Busch zablokoval vstup Budvaru na čínský trh

Co se píše o pivovarech a pivu


Anheuser-Busch zablokoval vstup Budvaru na čínský trh

[sobota, 12. srpen 2006]

Americký pivovar Anheuser-Busch zablokoval vstup Budějovického Budvaru na čínský trh. Informoval o tom list Czech Business Weekly s tím, že Anheuser-Busch se odvolal proti rozhodnutí čínského soudu, které přiblížilo českou firmu k registraci ochranné známky Budějovický Budvar v Číně.

Americká společnost již má v Číně zaregistrovány ochranné známky Budweiser a Bud. "Domníváme se, že registrace ochranné známky tohoto českého pivovaru by narušila naše světově proslulé značky," uvedl šéf Anheuser-Busch International Stephen J. Burrows. Dodal, že firma v Číně od roku 1995 značně investovala a bude zde své značky agresivně chránit.

Značkový spor pivovarů v Číně trvá již od roku 1997. Čínský soud minulý měsíc rozhodl, že ochranná známka Budějovický Budvar není zaměnitelná s ochrannými známkami Budweiser a Bud. "Poslední rozhodnutí soudu je významným krokem k definitivní registraci našich ochranných známek. Podstatně jsme se přiblížili k okamžiku, kdy se nám otevře čínský trh," uvedl tehdy mluvčí Budvaru.

Budvar do Číny nevyváží právě kvůli nedořešené registraci. Tamní pivní trh je přitom považován za velmi perspektivní. Je globálně největší a nejrychleji rostoucí. Zatím tam spotřeba piva na hlavu činí zhruba 20 litrů. Do roku 2010 by ale konzumace piva v Číně měla vzrůst až o 30 procent.

Anheuser-Busch a Budějovický Budvar se přou o název Budweiser a další ochranné známky už od roku 1906. Po celém světě spolu stále vedou asi 40 známkoprávních sporů a více než 70 správních řízení před patentovými úřady. Budvar má nyní zaregistrováno na 380 ochranných známek ve více než 100 zemích světa. (Finance.cz)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI