Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar bude mít letos kvalitního chmele dostatek

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar bude mít letos kvalitního chmele dostatek

[úterý, 12. září 2006]

Nižší kvalita chmele z letošní sklizně neovlivní kvalitu piva Budějovického Budvaru. Pivovar ještě před zahájením letošní sklizně uzavřel s dodavateli smlouvy, v nichž specifikoval kvalitu i požadované množství této klíčové suroviny. „Máme záruku, že nakoupíme skutečně ten nejlepší chmel, který bude na podzim k dispozici,“ řekl sládek Josef Tolar.

Budějovický Budvar je jediný velký pivovar, který vyrábí pivo výhradně z hlávkového žateckého chmele. Pivovar nakupuje chmel na celý rok dopředu a skladuje ho ve vlastních prostorách.

„Chmel skladujeme ve speciálních klimatizovaných prostorách přímo v areálu pivovaru. Je to sice o něco nákladnější, ale můžeme se spolehnout na to, že bude uskladněn správně a že se jeho kvalita nesníží,“ dodal Tolar.

Budvar používá pro výrobu piva hlávky žateckého poloraného červeňáku. Tento chmel patří mezi nejdražší druhy chmele na světě a má nejvyšší obsah biologicky cenných látek.

Podobná pravidla uplatňuje Budějovický Budvar i pro nákup sladu. Nakupuje pouze moravský slad vyrobený ze tří vybraných odrůd. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI