Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar investuje do nákupu manipulační techniky

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar investuje do nákupu manipulační techniky

[úterý, 21. duben 2009]

Budějovický Budvar, n. p. bude v letošním roce investovat do nové manipulační techniky značky Linde. Celkový objem investice dosáhne 6,5 mil. Kč. Jedná se především o nákup devíti plynových a elektrických vysokozdvižných vozíků využívaných při expedici palet s hotovými výrobky z pivovaru, pro manipulaci materiálu k výrobním linkám či ve skladech, nebo nakládku a vykládku piva v obchodních střediscích. Investici doplní pět nízkozdvižných elektrických vozíků s nosností 1,6 tuny.

Nakoupíme celkem čtrnáct kusů manipulačních vozíků, které nahradí opotřebované stroje. Ty byly staré osm až deset let a jejich opravy a údržba byly velmi nákladné,“ říká Ing. Vlastimil Němeček, vedoucí referátu dopravy Budějovického Budvaru.

V letošním roce plánuje Budějovický Budvar investice v celkové výši 479 mil. Kč. Největší investicí je výstavba moderního skladu za 87 mil. Kč. Ostatní finanční prostředky budou směřovat například do rozšíření kapacity obchodních středisek v České republice, obnovy některých strojů na lahvových linkách nebo do nákupu nových přepravek a sudů. V roce 2008 investoval Budějovický Budvar, n. p. do svého rozvoje 282 mil. Kč.

Základní parametry nové manipulační techniky Budějovického Budvaru:

H25T - motorový plynový vysokozdvižný vozík s nosností 2,5 tuny je určen pro expedici zboží z pivovaru. Vozík je vybaven roztahovacími vidlemi Kaup umožňující manipulaci se dvěma paletami.

E15 - elektrický vysokozdvižný vozík nosnosti 1,5 tuny s bočním posuvem vidlic, bude využíván pro manipulaci materiálu k výrobním linkám a ve skladech.

H16T - motorový plynový vysokozdvižný vozík s bočním posuvem o nosnosti 1,6 tuny, bude sloužit pro manipulaci s jednou paletou v obchodních střediscích.

T16 - ručně vedený nízkozdvižný elektrický vozík o nosnosti 1,6 tuny, bude určen pro expedici v pivovaru i v obchodních střediscích.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI