Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soud řeší, kdo bude vařit pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Soud řeší, kdo bude vařit pivo

[úterý, 21. duben 2009]

Soud řeší žalobu podanou pražskou společností na město Domažlice. Na pivovar je vydáno předběžné opatření!

Foto

Bude se kdysi vyhlášené „domažlické“ vařit v městském, nebo v soukromém pivovaru? Odpověď na tuhle otázku hledá soud, který se zabývá žalobu podanou pražskou společností Bohdalecká s. r. o. na město Domažlice za vypovězení smlouvy.

Firma měla podle smlouvy uzavřené ještě s minulým vedením Domažlic po vydání stavebního povolení zaplatit za pivovar skoro sedm a půl milionu korun a zřídit v něm hotel a minipivovar s restaurací. Ve smlouvě byl stanoven také termín, do kdy měla o povolení požádat.

Novému vedení města po třech letech a několika žádostech firmy o prodloužení termínu došla trpělivost a smlouvu vypovědělo. Podle jednatele firmy Jiřího Kappela vše způsobilo zdlouhavé jednání s památkáři. Ti po roce prohlásili pivovar za státem chráněnou památku. „Při přípravě plánů jsme se museli k pivovaru chovat, jako by už památkou byl. Přípravy nás stály asi pět milionů,“ vysvětluje Kappel. Pokud u soudu uspěje, bude muset město nechat odstranit příjezdovou silnici ke Kauflandu. „Ta je o metr výš, takže je znemožněno zásobování pivovaru.

Na pivovar bylo vydáno předběžné opatření. „Znamená to, že jej nesmíme prodat, ale to my stejně nechceme,“ říká starosta Miroslav Mach, který je přesvědčen, že město dokáže pivovar zachránit. „Už máme dokonce hotovou i studii budoucího využití,“ dodává Mach.

Kromě minipivovaru a restaurace je součástí studie zpracované pro město i muzeum zaměřené na dlouhou tradici vaření piva v Domažlicích, galerie a prostory pro pořádání kulturních akcí.

Zdroj: Domažlický deník.cz | Autor: Václav Tauer


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI