Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Řidiči pozor. Po nealku nadýcháte alkohol. Ale jen chvíli

Co se píše o pivovarech a pivu


Řidiči pozor. Po nealku nadýcháte alkohol. Ale jen chvíli

[čtvrtek, 5. březen 2009]

Je čím dál populárnější, zároveň jej ale opřádá spousta mýtů a pomluv. Řeč je o nealkoholickém pivu.

V našem testu jsme vyzkoušeli, jestli po vypití nealkoholického piva skutečně policistům nenadýcháte.

Princip testu byl jednoduchý. Po každém vypitém nealkopivu nám dal jihlavský strážník dýchnout do přístroje, který policisté používají při silničních kontrolách. Celkem jsme vypili šest piv a uskutečnili jsme 13 testů.

Výsledek byl totiž překvapivý. Bezprostředně po vypití nealkoholického piva tester ukázal v dechu přítomnost alkoholu a to až do hodnoty 0,4 promile. Nadýchat takové množství při policejní kontrole, můžete rovnou začít šetřit na pokutu.

Lidé nealko pivo pijí, jen když musí

Proto jsme po každém vypitém pivu provedli ještě jeden kontrolní test a to zhruba pět minut po vypití piva. Výsledek byl přitom vždy stejný. Zatímco ihned po vypití piva byl test vždy pozitivní, po pěti minutách byl už organismus čistý a přístroj ukazoval nulu.

"Výsledek testu ukázal, že ihned po vypití piva se v dechu alkohol nachází. Po vydýchání za zhruba pět minut už je ale hladina alkoholu nulová,“ potvrdil i náš testující strážník Petr Procházka.

A rada na závěr? Jste-li řidič, můžete se na nealkoholické pivo spolehnout, vždy ale po jeho vypití neusedejte za volant okamžitě, ale až za pár minut.

V pití nealkoholického piva je lepší být střídmý. Ne snad kvůli nebezpečí opilosti, ale spíše kvůli plynulosti jízdy. Test totiž prokázal ještě jeden fakt. Nealkoholické pivo je silně močopudné.

Zdroj: tn.cz | Autor: Dušan Vrbecký


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

emu

čtvrtek, 5. březen 2009
22:27

emu

Mě to přijde jako blbost... kolikrát se vám stane, že IHNED po konzumaci piva usednet do auta a IHNED vás někdo bude kontrolovat?
Představuju si to jedině tak, že bude chlastat nealko za jízdy a lahváče odložíte až ve chvíli, kdy uvidíte policejní hlídku, jak vás zastavuje. Pak by bylo riziko, že něco nadýcháte.
Ale normální životní situace je taková, že mezi dopitím piva a rozjetím auta na silnici pár minut uplyne :)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

jirin

čtvrtek, 5. březen 2009
20:12

jirin

Boha jeho, to je zjištění. Dyť to píšou na každém alkoholtesteru, že se nikdy nemá měřit okamžitě, bo pak to měří co má člověk v "hubě" a ne co vyjde z plic. Dychnout po kořalce, tak je po měřáku.
Kupovali jsme to kámošovi na narozky a samozřejmě jsem to doma testoval na jednom lahváči. A nenaměřil jsem víc než 0,2promile po vyškovském Džbánu. Člověk než ztráví poslední hlt, tak už má třeba půlku alkoholo ztráveného.


napsal(a): jirin [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:30


posted by: Inzerce

siki

čtvrtek, 5. březen 2009
11:46

siki

Jednou sem četl v Esquuiru (nebo jak se to píše) podobný test, kde ale zkoušeli, po kolika nealko piech od každé značky nadýchají, měřili to vždy až po 10ti minutách a Birell se moc dobře neumístil....Myslím, že po třech už byl alkohol naměřen....


napsal(a): siki [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 5. březen 2009
10:48

jiri.kana

Ach jo... Nechápu, proč bych měl začínat šetřit na pokutu. Když po nealkopivu nadýchám, tak pár minut počkám a pak se dechová zkouška zopakuje. Když bude nejhůř, je tu ještě test krve.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

val

čtvrtek, 5. březen 2009
09:00

val

Močopudné je každé pivo, je to jedna z kladných vlastností :-) Zajímavý test, mohl by sloužit jako reklama pro Formana - "Po našem pivu můžete za volant ihned!" :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

McMilan

čtvrtek, 5. březen 2009
09:59

Tak, tak, ale chtělo by to přidat trochu hořkosti do chuti, aby se kompenzovala výraznost chuti po ztrátě alkoholu.


napsal(a): McMilan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI