Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejstarší český pivovar chystá oslavy

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejstarší český pivovar chystá oslavy

[pátek, 13. únor 2009]

Tradice třeboňského pivovaru Bohemia Regent dosáhla letos již neuvěřitelných 630 let.

Foto

Nádvoří historického areálu prochází v současné době zaslouženou rekonstrukcí. Ta by měla být hotova do sezony, na kterou je v rámci letošních oslav výročí připravena široká paleta kulturních akcí.

Od loňského podzimu pokračují práce na rekonstrukci pivovarského nádvoří a opravě koruny věže. „Podařilo se nám na tento projekt získat dotace z Evropské unie z programu obnovy památek téměř 4,72 milionu korun. Celkové náklady však předpokládáme kolem 8,43 milionu korun,“ vysvětlila vedoucí majetkoprávního oddělení pivovaru Jana Chmelová.

Rekonstrukce podle jejích slov zahrnuje také obnovu veškerých sítí, kanalizace a vody. To přináší i nečekané problémy, které musí řešit pracovníci operativně. Žádné historické plány totiž neexistují. Práce by měly být podle Chmelové hotovy do konce června, než začne turistická sezona. Na tu mají totiž připravený bohatý program.

Zdroj: Jindřichohradecký deník | Autor a foto: Stanislava Koblihová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Emil

čtvrtek, 13. srpen 2009
21:11

Byl jsem v Třeboni v tomto létě týden na dovolené, stejně jako loni i dříve:-) Nezaznamenal jsem však letos v pivovaru nějaký "bohatý program", ač jsem terásku několikrát pilně navštívil. Naopak, oproti loňsku jsem hned prvním pohledem zaznamenal na terase pivovaru jisté omezení a upřímně řečeno i nudu, takže jsem se příště už nezdržoval, ze slušnosti jsme s manželkou vypili své pivo, které nás - po zkušenosti s pivy jinými - také nenadchlo, a raději jsme odkráčeli...


napsal(a): Emil (row(a)centrum.cz) [Odpovědět]

emu

pátek, 13. únor 2009
20:31

emu

to je strašně komické a hezké, když paní Chmelová pracuje v pivovaru :) buď osud, a nebo se nechala inspirovat svým příjmením, které jí tiše závidím!!!


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
12:50


posted by: Inzerce

Jura.z.Brna

sobota, 14. únor 2009
12:15

Jura.z.Brna

to emu: V polední době, co tu čtu články, jsou to samá lepší příjmení lidí věnujících se pivu, vybavuju si např. pana Bečku, ale bylo toho víc:)


emu

sobota, 14. únor 2009
19:20

emu

to Jura.z.Brna: Škoda, že já se se svým příjmením hodím akorát tak do ZOO :(


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI