Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar v Chotěboři nabízí práci, v dubnu se rozjede

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar v Chotěboři nabízí práci, v dubnu se rozjede

[pátek, 6. únor 2009]

Nové pracovní příležitosti avizuje pivovar v Chotěboři, který během zimy vyrostl v průmyslové zóně za městem směrem na Ždírec nad Doubravou.

Foto

V březnu by měla být dokončena stavba, v dubnu chceme pivo začít vařit a od léta bychom ho chtěli prodávat,“ vypočítala Zdena Stryková, mluvčí havlíčkobrodské společnosti Ross Holding, která bude pivovar v Chotěboři provozovat.

Chotěbořský pivovar se hodlá držet tradičních receptur a chce vyrábět typické české pivo z moravského sladu, žateckého chmele a vody z Českomoravské vrchoviny. „Sice jsem slyšel, že to pivo nemá být vůbec pro český trh, ale pokud to výrobci plánují jako místní konkurenci, tak určitě věřím, že to pivo bude stát za ochutnání,” vyjádřil se Chotěbořák Radek Holoubek.

Zdena Stryková vyvrátila, že by Chotěbořští neměli šanci své pivo ochutnat v hospodách a naopak uvedla, že pivovar plánuje své produkty co nejdříve uvést na místní trh.

Konkurence pro Rebel

Region je bezesporu podobný, v Chotěboři máme pár hospod, kam pivo dodáváme, takže je jasné, že nový pivovar pro nás bude konkurencí,“ uvědomuje si ředitel havlíčkobrodského měšťanského pivovaru Rebel Jiří Hušek. Pro práci v právě vznikajícím pivovaru je potřeba sehnat nový výrobní tým s odborným vzděláním a praxí v pivovarnictví.

V současné době hledáme zaměstnance,“ sdělila mluvčí Stryková. „Nyní je celkově větší hlad po práci a nebojíme se, že bychom dané odborníky nesehnali,“ reagovala dále.

Najít vynikajícího odborníka na vaření piva je to nejsložitější, to mohu z vlastní zkušenosti potvrdit. Ta otázka je pro mě navíc trochu osobní, protože jeden náš původní zaměstnanec do Chotěboře přímo odchází,“ vylíčil ředitel Rebela Hušek.

Zdroj: Havlíčkobrodský deník.cz | Autor: Martina Hromádková | Foto: Miloš Novák


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI