Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Bazal zdobí tváře fandů Baníku

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Bazal zdobí tváře fandů Baníku

[úterý, 27. leden 2009]

Ojedinělý projekt Pivovaru Ostravar, vznik "fotbalového" piva fanoušků Baníku Ostrava s názvem Bazal, je těsně před dokončením. Pivovar Ostravar oficiálně představil etikety polotmavého ležáku, který bude v prodeji zhruba do deseti týdnů.

Etiketa

Fandové Baníku Ostrava a štamgasti hospod dosud v anketách a ochutnávkách vybrali nejen chuť a sílu piva, ale také jeho jméno a podobu sklenic, do kterých se pivo bude čepovat. Do všech anket se dosud zapojilo bezmála devatenáct tisíc respondentů.

A fandové ostravského fotbalového klubu budou nakonec také tváří piva Bazal - pivovar je nedávno vyzval, aby se zúčastnili jakéhosi konkurzu na tvář piva. "Fotografovat se přišlo přes sto zájemců, přišly manželské páry, jednotlivci, mladí i starší, ženy i muži a také větší party fandů," říká manažerka projektu piva Bazal Zuzana Bečková.

Foto

Pivo Bazal nebude mít jednotnou etiketu, bude jich celá řada, pivovar v pondělí představil první tři. Na jedné je fanoušek sám, na dalších dvou jsou dvojice fandů. Pod fotografií je nápis: BANÍK PIVČO...

"Nyní máme zhruba dvacet dva druhů etiket s fanoušky, ještě vybíráme, které a kolik jich nakonec půjde do prodeje na lahvích," dodává Bečková.

Říká, že pivovar nabídl v anketách o vzhledu etiket varianty s fanoušky spíše v popředí fotografie, anebo v pozadí. "Většina hlasujících ale chtěla, ať jsou fandové na etiketách dobře vidět, a proto jsme jim nakonec vyhověli."

Foto

Pivo Bazal se bude prodávat v lahvích a čepovat pouze v Moravskoslezském kraji, manažeři pivovaru zatím nevědí, jak dlouho bude na trhu. "Předpokládáme, že nejzazším termínem, ve kterém bude pivo Bazal na trhu, je letošní prosinec," řekl Pavel Barvík, mluvčí Pivovarů Staropramen, kam ostravský pivovar patří.

Nevyloučil ale, že v případě většího zájmu, než jaký manažeři zatím očekávají, by se pivo Bazal mohlo vařit v Ostravě ještě o něco déle.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Jaroslav Baďura | Foto: Jaroslav Ožana a Ivana Žáková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

úterý, 3. únor 2009
07:10

Roman Holoubek

Ono to s tím slovem a chybějícím písmenkem při vyslovení dle mne je skutečně záměr. Vždyť známe hlavní pokřik baníkovců.

Jinak si myslím, že Bazal a Granát budou ta samá piva (až se k tomu dostanu a koštnu, dám vědět. Viz malá úvaha na toto téma zde: http://www.pivniblog.cz/clanek/3704-2-v-1-podvod-nebo-umeni/index.htm


Chody

úterý, 27. leden 2009
11:03

Chody

Tak nevím, ale odstraním-li ze sloganu "BANÍK PIVČO" jedno písmenko :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
15:23


posted by: Inzerce

Dwarf

úterý, 27. leden 2009
11:27

Dwarf

to Chody: dobrej postřeh :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 27. leden 2009
13:24

Jura.z.Brna

to Chody: Vsadím šalinkartu, že to je právě záměr;)


Jiří Kaňa

úterý, 27. leden 2009
10:54

Hm, ČD Cargo by si mohlo nechat navařit pivo BAZALA s rozesmátou tváří svého generálního ředitele na etiketě. Zaměstnanci firmy by si předtím taky mohli sami vybrat sílu a barvu nového piva pod podmínkou, že výsledné parametry budou odpovídat Staropramenu Granát.


napsal(a): Jiří Kaňa [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 27. leden 2009
10:28

Jura.z.Brna

Manažerka projektu piva Zuzana Bečková - tak to je perfektní příjmení:) Ovšem ty etikety mi připomínají něco mezi štítkem z lahváče za 3,50 a italskými močkami typu Peroni, nelíbí se mi to vůbec...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI