Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bývalý pivovarník Pavel Č. pred súdom

Co se píše o pivovarech a pivu


Bývalý pivovarník Pavel Č. pred súdom

[úterý, 30. září 2008]

Hlavné pojednávanie s bývalým konateľom Pivovaru Urpín Pavlom Č. sa dnes začalo na Okresnom súde v Banskej Bystrici.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho žaluje za neodvedenie dane takmer 95 miliónov korún. Pivovarník tvrdí, že obžaloba je neobjektívna a žiada kontrolný znalecký posudok.

Uviedol, že dane platil a na súde sa nemôže brániť, lebo nemá k dispozícii účtovné doklady za inkriminované obdobie. Podľa prokurátora Pavel Č. ako konateľ spoločnosti Pivovar Urpín Slovenská Ľupča spáchal pokračujúce trestné činy neodvedenia a nezaplatenia dane a poistného v rokoch 2001 až 2003.

Neodviedol a nezaplatil takmer 95 miliónov korún, hoci na účtoch spoločnosti mal dostatok peňazí. Pivovarník neodviedol preddavky na daň z vyplatených miezd zamestnancov, daň z pridanej hodnoty z piva a cestnú daň.

Prvý raz sa senát okresného súdu zaoberal obžalobou na pivovarníka v septembri minulého roka. Vec vtedy vrátil prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry pre údajnú závažnú procesnú chybu. Prokurátor voči uzneseniu podal sťažnosť a odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici mu vyhovel. Ďalšie pojednávanie s pivovarníkom sa uskutoční koncom novembra.

Zdroj: Aktuality.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI