Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Otevře restaurace rodáka z Liberce Vlasty Buriana

Co se píše o pivovarech a pivu


Otevře restaurace rodáka z Liberce Vlasty Buriana

[sobota, 27. září 2008]

Vlasta Burian, liberecký rodák a známý komik, který ztvárnil například roli Barona Prášila, se nyní stane hlavním symbolem nové restaurace v Liberci. Podnik se bude jmenovat Restaurace Vlasty Buriana. „Chceme otevřít už příští středu v liberecké Pražské ulici,“ říká předseda Klubu Vlasty Buriana Jiří Oplt.

V nové restauraci, která nahradí Libereckého labužníka, nebude chybět prostor pro nekuřáky, kresby a fotografie známého komika, a také jeho pamětní deska. Bude zde také tradiční kuchyně a jedna zcela ojedinělá záležitost v nápojovém lístku. „Hlavní zajímavostí u nás bude speciální Burianovo pivo, které zde budeme čepovat,“ říká Oplt a dodává: „Toto pivo jsme poprvé představili na slavnostech piva v Žatci Miss zlatý mok.

Klub Vlasty Buriana funguje zatím jen přes dva měsíce, ovšem už nyní se jeho členové netají svými dalšími plány. Chtějí pořádat po Liberci různé kulturní a také sportovní akce či udělovat významným osobnostem ocenění. Na půdě restaurace ovšem nikoliv. K těmto účelům mají posloužit například divadla, promítací sály či sportoviště. „Chceme lidem připomenout význam tohoto libereckého rodáka a zároveň spojit jeho jméno se jménem města stejně, jako je tomu například v případě Smetanovy Litomyšle,“ prozradil Oplt.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI