Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hostan čeká útlum, potvrdilo Starobrno

Co se píše o pivovarech a pivu


Hostan čeká útlum, potvrdilo Starobrno

[pondělí, 22. září 2008]

Pivovar Hostan čeká útlum. Dlouhodobé spekulace o ukončení výroby potvrdila v pondělí mluvčí Starobrna, které znojemský pivovar vlastní. Termín ukončení výroby ovšem zatím odmítla potvrdit. Podle neoficiálních zdrojů má Starobrno ukončit výrobu ve znojemském pivovaru v první polovině příštího roku. Kdy přesně, to vedení společnosti nechce komentovat.

Společnost Starobrno ve znojemském pivovaru dlouhodobě potýká s celou řadou provozních a logistických problémů. Největším z nich je poloha přímo v historickém centru města v bezprostřední blízkosti památkově chráněných budov, jako je rotunda. To značně omezuje dopravní dostupnost,“ uvedla mluvčí Starobrna Kateřina Eliášová.

Kvůli omezením nemůže vlastník do znojemského pivovaru investovat. „Už nyní nemůžeme ve Znojmě ani pokrýt přímo ve znojemském pivovaru poptávku po pivu Hostan a limonádách Zulu. To jsme už dříve řešili tím, že jsme část výroby přesunuli do starobrněnského pivovaru,“ dodala mluvčí.

Zamýšlené úplné ukončení výroby piva ve Znojmě podle ní nezpůsobí konec značky Hostan. „Uvědomujeme si její význam ve znojemském a vůbec jihomoravském regionu. Proto ji budeme nadále podporovat. Pro její výrobu ale chceme používat kapacity starobrněnského pivovaru. Kvalita i chuťové vlastnosti zůstanou samozřejmě zachovány,“ ujišťovala mluvčí.

O budoucím využití budov chce vedení pivovaru jednat se znojemskou radnicí. „Budeme se tím zabývat v nadcházejících měsících. Termín ukončení výroby ve znojemském pivovaru ale není stanoven. Konec letošního roku, který se objevil v některých úvahách je pouhou spekulací,“ doplnila Eliášová.

Zdroj: Znojemský deník.cz | Autor: Martin Moštěk

[Znojmo] 14:45 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

LiborP

úterý, 23. září 2008
10:35

LiborP

Kutna Hora skončí zcela jistě pod vlajkou Heineken, to je víc než jasné. Pokud se stav nezměnil, o čemž nevím, tak pivovar vlastní stále město Kutná Hora, takže by mohla být potencionálně šance pivovar udržet s jiným provozovatelem.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]

Honza svetpiva.cz

úterý, 23. září 2008
10:16

Honza Světpiva.cz

jen me udivuje, ze vas to porad udivuje:)
Heineken to kupuje, aby vydelaval. Ted ma v Brne varnu, ktera ma tolik volne kapacity, ze tam strci nejen Hostan, ale i jina piva. A obsluhovat to muze jeden clovek.
Tudiz uzavrit Znojmo, prevest vyrobu, plus breznaka a neco navrch,m usetri spoustu penez. Pokud to nevadi mistnim, neni co resit...


Njorloj

úterý, 23. září 2008
09:23

Njorloj

Proc mne to jenom neprekvapuje, o likvidaci je preci rozhodnuto jiz davno. Ale ty velelzi pani mluvci jsou opravdu profi. Osobne tipuji, ze znacky Hostanu dopadnou jako Vratislav a jemu podobne. Ted bude nasledovat Kutna Hora s Lounama a pak neco padne v Usti a okeca se to zkvalitnenim a zkapacitnenim :-? A Heineken bude tam, kde potreboval.


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Fero Novák

úterý, 23. září 2008
08:44

Rotunda stála dříve než pivovar to ve Starobrně nevěděli když pivovar kupovali? Elegantní utlumení pivovaru Hostan je opak původních slibů nadnárodní společností o zachování výroby.Výroba piva Hostan je ve Starobrně řešena pouze výměnou etiket při stáčení,proto ústup od původního charakteru piva,


napsal(a): Fero Novák (jobras(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
20:52


posted by: Inzerce

Slávista

úterý, 23. září 2008
08:06

Slávista

Ano, potvrzuji - článek je plný lží a záměrných desinformací. Martin má naprostou pravdu ohledně výstavu: v dobách, kdy se pivovar prezentoval větou "ochutnejte pivo bez zahraniční kapitálové účasti" byl rekordní výstav lehce přes 200 000 hl. Zatímco "dobrý jako tenkrát" dle oficiálních údajů okolo 100 000 hl. Dopravní situace ve městě a rotunda v areálu původně nevadila, nyní je nám vlastně řečeno, že rotundu by bylo nutné odstřelit, aby se ve Znojmě vůbec mohlo vařit. Chuťové vlastnosti piva? Zachování jejich charakteru ocení pouze člověk s absencí chuťových pohárků. Podpora v regionu? Značku vám necháme, vy znojemští ogaři, ale pracujete-li v pivovaře, běžte na pracák. A tak by se dalo pokračovat.
Bohužel je třeba říci, že o osudu pivovaru ve Znojmě bylo rozhodnuto prakticky již při fúzi s pivovarem Starobrno. Stává se už tehdy, že v hospodě je na čepu Starobrno a také Hostan, který ale někdy "nedovezli". Heineken znamená definitivní konec. A otázka nezní kdy, ale "kdo dál? "


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Martin Borský

úterý, 23. září 2008
00:41

Tak se podívejme, jak mluvčí Starobrna bohapustě lže:

„Už nyní nemůžeme ve Znojmě ani pokrýt přímo ve znojemském pivovaru poptávku po pivu Hostan a limonádách Zulu. To jsme už dříve řešili tím, že jsme část výroby přesunuli do starobrněnského pivovaru,“ dodala mluvčí.

Zamýšlené úplné ukončení výroby piva ve Znojmě podle ní nezpůsobí konec značky Hostan. „Uvědomujeme si její význam ve znojemském a vůbec jihomoravském regionu. Proto ji budeme nadále podporovat. Pro její výrobu ale chceme používat kapacity starobrněnského pivovaru. Kvalita i chuťové vlastnosti zůstanou samozřejmě zachovány,“ ujišťovala mluvčí.

Stačí se podívat na výstav znojemského pivovaru za posledních pár let, abychom si sami udělali obrázek, zda je pivovar ve Znojmě schopen zásobit regionální trh pivem.
Konec značky Hostan už začal před časem, kdy lahvové pivo této značky začal vařit a stáčet pivovar Starobrno. Chuťové vlastnosti piva Hostan byly tímto hrubě popřeny.


napsal(a): Martin Borský [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI