Rastal









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar ve Velkých Popovicích investuje do zlepšení komunikací a zeleně

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar ve Velkých Popovicích investuje do zlepšení komunikací a zeleně

[úterý, 16. září 2008]

Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje zainvestuje více než 50 milionů Kč do rozvoje logistického řešení a komunikací v pivovaru. Hlavním cílem projektu je zlepšit dopravní situaci v pivovaru a jeho okolí, snížit čas nakládky a zrychlit kontroly u vrátnice. Součástí investice bude i úprava zeleně v pivovaru a její zpřístupnění veřejnosti.

Foto

Již koncem listopadu tohoto roku nahradí původní vrátnici nová, která bude mít vjezd také z Ringhofferovy ulice. S novým svrškem silnic bude v pivovaru zbudován i nový malý kruhový objezd. V další fázi projektu, která je naplánovaná na začátek příštího roku, vybuduje pivovar nové manipulační a zpevněné plochy v rozměru přibližně 5000 m2 včetně osvětlení, které budou sloužit pro skladování prázdných obalů a v budoucnu jako parkoviště pro kamiony.

Nová nákladová vrátnice bude posunutí směrem do pivovaru. Na vzniklé ploše na pozemku Prazdroje bude nově 15 - 20 parkovacích míst pro kamiony. "Kamiony už nebudou muset čekat před vrátnicí na nakládku zboží a ulehčí se tak obci," říká Jaroslav Gubiš, manažer pivovaru Velké Popovice. Na řidiče bude čekat nové sociální zázemí.

Nové parkoviště s více než 150 místy zdvojnásobí kapacitu pro vozy zaměstnanců pivovaru. Tím se částečně uvolní stávající venkovní parkoviště, které budou moci více využívat jak turisté a hosté pivovaru, tak obyvatelé či návštěvníci Velkých Popovic.

V Popovicích ale nepůjde jen o asfalt, beton a zdivo - významnou součást tvoří v rozpočtu i úprava 2000 m2 zeleně. Studii zpracovává Josef Souček, zahradní architekt ze zámku na Štiříně, a připravuje komplexní řešení otevřených zelených ploch i parčíku. V parčíku se vybudují nové chodníčky a vysadí nová zeleň. Kolem parkovišť už bylo vysazeno 32 stromů, z toho 20 mimo areál pivovaru. Posune se plot mezi vilou a klášterem, resp. zbuduje se nový plot z pěkných červených cihel blíže k objektům pivovaru a park celý tak bude přístupný veřejnosti.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Navštivte nás na Instagramu Reklama na PI