Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rebel bude vyrábět svůj vlastní slad

Co se píše o pivovarech a pivu


Rebel bude vyrábět svůj vlastní slad

[pondělí, 15. září 2008]

Havlíčkobrodský měšťanský pivovar Rebel se stal Pivovarem roku 2008 v kategorii do sto tisíc hektolitrů roční produkce. Prestižní ocenění získal na základě vynikajících výsledků a umístění na degustačních soutěžích v průběhu celého roku.

Pivo Rebel patřilo po celý rok k nejoceňovanějším pivům. Poslední medaile si odvezlo ze žateckých slavností chmele. V konkurenci desítek vzorků zvítězil právě brodský tmavý ležák. Navíc se jedenáctistupňové pivo Czech Rebel Beer umístilo na třetím místě mezi výčepními pivy. Pro brodský pivovar žatecké slavnosti přinesly již osmé letošní ocenění.

Titul Pivovar roku však není jediným úspěchem havlíčkobrodského pivovaru. Ekonomy jistě potěší mnohem víc, že pivo Rebel si na Vysočině získává pozici jednoho z nejoblíbenějších piv.

V prvním pololetí statistiky českého pivovarnictví ukázaly, že klesá spotřeba sudového piva v republice o více než pět procent. Přitom prodej piva Rebel v restauracích zaznamenal šestiprocentní nárůst ve srovnání s loňským rokem,“ pochlubil se Jiří Hušek, ředitel brodského pivovaru. Prodej sudového piva už přesahuje šedesát procent z celkového objemu výroby piva Rebel.

Převažuje prodej piva Rebel Originál Premium, tedy poctivého českého ležáku vyrobeného tradiční technologií otevřeného kvašení. Tato technologie je doménou malých a středních pivovarů a umožňuje efektivně konkurovat značkám velkých pivovarů či europivům,“ dodává Hušek.

Počátkem roku 2008 byla v pivovaru dokončena jedna z největších investičních akcí v novodobé historii, moderní stáčecí linka na sudové pivo, včetně výstavby skladovacích prostor.

V říjnu bude dokončena další skladovací hala a v listopadu začne pivovar po čtyřech letech opět vyrábět svůj vlastní slad. „Díky soběstačnosti výroby nejdůležitější suroviny nebudeme závislí na dodávkách od dalších stran a budeme si moci do budoucna lépe řídit kvalitu nakupovaných ječmenů a výrobní proces sladování,“ libuje si ředitel Hušek.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Martin Vokáč


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI