Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyhniansky pivovar bude stáť eurokonverzia asi 100.000 Sk

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyhniansky pivovar bude stáť eurokonverzia asi 100.000 Sk

[neděle, 14. září 2008]

Pivovar Steiger, a.s., Vyhne nevyjde eurokonverzia, na ktorú sa chystá od konca roka 2007, na viac ako 100.000 Sk (3319 eur).

Najväčší z malých slovenských pivovarov dostal od dodávateľa informačných systémov na všetky podsystémy nové verzie potrebné na duálne zobrazovanie. Vlastné tlačové zostavy pripravil jeho informatik. Od 24. augusta upravil všetky výstupné informácie podľa zákona.

"Pre vodičov nákladných áut, ktorí vyberajú v hotovosti peniaze od zákazníkov – odberateľov, sme nakúpili eurokalkulačky, pre naše potreby sú veľmi dôležité. Všetky pokladne, ktoré používame na predaj v hotovosti, sme v júni a júli dali preprogramovať na europodkladne. Toto sme urobili v predstihu, aby sme sa včas a riadne pripravili na duálne zobrazovanie," uviedla ekonomická riaditeľka Pivovaru Steiger Anna Krištofová. Poznamenala, že v máji sa dvaja zamestnanci pivovaru zúčastnili v jeho komerčnej banke na školení o rozpoznávaní falošných peňazí. Informatik pripravuje konverzie a migrácie na testovacích dátach tak, aby spoločnosť do nového roka 2009 vkročila bez problémov.

Pri zavedení jednotnej euromeny očakávajú vyhnianski pivovarníci problémy najmä v hotovostnom platobnom styku. Výhodou nielen tejto spoločnosti, ale celého štátu podľa Krištofovej je, že sa SR stane členom eurozóny. Ďalšou výhodou vzhľadom na to, že Steiger dováža české pivá v celkovom obrate 2,5 milióna eur (75,315 milióna Sk) ročne, bude stabilizácia cien dovezeného tovaru.(1 EUR = 30,1260 SKK).

Zdroj: TA3.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI