Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernardovu čistou hlavu zdobí skvělý double z Žatce

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernardovu čistou hlavu zdobí skvělý double z Žatce

[čtvrtek, 11. září 2008]

Zřídkakdy se stává, aby v jedné kategorii degustační soutěže obsadila první a druhé místo jediná značka piva. BERNARD to dokázal!

V kategorii nealko piv na soutěži Dočesná v Žatci zvítězil BERNARD s čistou hlavou a jeho mladší polotmavý bratr BERNARD s čistou hlavou jantarový skončil hned za ním, obsadil skvělé druhé místo.

Potěšilo nás, že jantarová barva polotmavého nealko piva, která jindy pro svoji odlišnost na soutěžích znamená STOP v hodnocení profesionálních degustátorů, tentokrát nebyla důvodem k diskvalifikaci,“ hodnotí majitel pivovaru Stanislav Bernard a dodává: „Získat první a druhé místo v jedné kategorii degustační soutěže je asi světová rarita! Považujeme to za potvrzení výjimečné kvality našeho nepasterizovaného nealko piva. Jistě nám pomohlo, že hodnocení prováděla odborná, ale i porota z řad návštěvníků.

Úspěch nepasterizovaného piva BERNARD byl podtržen ziskem druhého místa v kategorii světlých ležáků a v kategorii polotmavých ležáků získal BERNARD jantarový ležák s přísadou jemných kulturních kvasinek třetí místo.

Prestižní degustační soutěž pořádal Chmelařský institut v Žatci při 51. ročníku Dočesné. „Soutěží se v 11 různých kategoriích a objektivita soutěže je zajištěna anonymitou vzorků, dvoukolovým a tříkolovým systémem soutěže,“ vysvětluje hlavní organizátor degustační soutěže Petr Svoboda z Chmelařského institutu a připomíná: „Soutěž byla velice přísná. Zúčastnilo se 28 pivovarů, které zaslaly 158 vzorků piva. Kvalitu vzorků hodnotilo 149 degustátorů po dva dny.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Bernard


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI