Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken sa sústredí na konsolidáciu svojich akvizícií

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken sa sústredí na konsolidáciu svojich akvizícií

[úterý, 9. září 2008]

Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken sa viac sústredí na konsolidáciu svojich akvizícií v strednej a východnej Európe ako na nákup ďalších pivovarov. Zisk podniku pred úrokmi a zdanením (EBIT) za prvý polrok 2008 dosiahol 177 miliónov eur (5,33 miliardy Sk), pričom stredo a východoeurópska divízia tretej najväčšej pivovarníckej spoločnosti na svete zaznamenala 12-% zníženie prevádzkového zisku.

Dôvodom boli podľa výkonného šéfa Heinekenu pre východnú Európu Nica Nusmeiera vysoké výrobné náklady, spomalenie ekonomík a nepriaznivé počasie. Heineken v priebehu posledných 12 mesiacov kúpil 11 pivovarov, vďaka čomu sa mu podarilo v 1. polroku zvýšiť predaj medziročne o 14 % na 1,76 miliardy eur (53,02 miliardy Sk). Teraz podľa Nusmeiera nastal čas konsolidovať tieto akvizície.

Konzumácia piva na vyspelých trhoch ako sú USA a západná Európa stagnuje, zatiaľ čo jeho predaj vo východnej a strednej Európe rastie v dôsledku zvyšovania kúpnej sily a tiež zmeny orientácie zákazníkov z vodky na pivo. V júli Heineken prevzal českú skupinu Drinks Union, ktorá vyrábala pivá Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický a v auguste rozšíril svoje impérium o bieloruský pivovar Rečica. Stredo a východoeurópska divízia, do ktorej patria aj pivovary v Rakúsku, Nemecku a Grécku, sa podieľa 42,5 % na celkovej produkcii skupiny Heineken.

Zdroj: Pluska.sk

[Heineken] 19:21 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Libor

středa, 10. září 2008
08:27

Libor

to som bol ja :-)


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

středa, 10. září 2008
08:27

to jiri.kana: tou konsolidáciou je jasne povedané: čo sa nehodí, to zavreme! Krivka rastu výnosov nepustí.....

a u nás už nie je čo konsolidovať.....


napsal(a): [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 9. září 2008
19:55

jiri.kana

"Konsolidácia akvizícií". Z toho pro nás, kdo nejsme akcionáři Heinekenu, nekouká nic dobrého...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI