Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavý Rebel opět sbíral ceny

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavý Rebel opět sbíral ceny

[pondělí, 8. září 2008]

O víkendu 6. a 7. září proběhla v rámci Slavností piva v Žatci degustační soutěž, na které získalo tmavé pivo Rebel z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s. první místo, stalo se tak už po třetí v řadě.

„Černé pivo Rebel je v Žatci na prvním místě oceňováno už od roku 2006 a letos tak obhájilo prvenství už po třetí. Žatecká cena znamená pro náš pivovar už osmé ocenění piva Rebel během letošního roku, a to jak ve světlých, tak v tmavých pivech. Stejně jako v minulém roce patří pivo Rebel k nejoceňovanějším pivům České republiky. Právě proto obdržel náš pivovar na základě průběžného celoročního hodnocení kvality piva titul Pivovar roku 2008 v kategorii do sto tisíc hektolitrů,“ uvedl Jiří Hušek, ředitel Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s.

Pivo Rebel získává podle informací Jiřího Huška v regionu Vysočiny pozici jednoho z nejoblíbenějších piv. Přestože statistiky českého pivovarnictví ukazovaly v prvním pololetí roku 2008 celorepublikový pokles spotřeby sudového piva o více než pět procent, piva Rebel se ale podle informací vedení brodského pivovaru prodalo v restauracích o více než šest procent více v porovnání s loňským rokem. Sudové pivo činí z celkového objemu výroby pivovaru více než šedesát procent. „Převažuje prodej piva Rebel Originál Premium, tedy poctivého českého ležáku, vyrobeného tradiční technologií otevřeného kvašení. Tato tradiční technologie je doménou malých a středních pivovarů a umožňuje efektivně konkurovat značkám velkých pivovarů či tzv. europivům,“ dodává Jiří Hušek.

Na jaře 2008 dokončili v pivovaru jednu z největších investičních akcí v novodobé historii, moderní stáčení linku na sudové pivo včetně výstavby skladovacích prostor. V říjnu plánují dokončení další skladovací haly a v listopadu by měli v Měšťanském pivovaru Havlíčkův Brod, a. s. začít vyrábět po čtyřleté přestávce znovu svůj vlastní slad. „Díky soběstačnosti výroby nejdůležitější suroviny nebudeme závislí na dodávkách od dalších stran, a budeme si moci tak do budoucna lépe řídit kvalitu nakupovaných ječmenů a výrobní proces sladování,“ uzavírá Jiří Hušek.

Zdroj: Vysočina News.cz | Autor: Eva Fruhwirtová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

pondělí, 8. září 2008
13:26

Dwarf

mé rodné pivo, už jsem tě dlouho neměl...:-(


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI