Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sociální demokraté označili okolnosti prodeje pivovaru Náchod za podezřelé

Co se píše o pivovarech a pivu


Sociální demokraté označili okolnosti prodeje pivovaru Náchod za podezřelé

[neděle, 7. září 2008]

Za podezřelé označili opoziční sociální demokraté okolnosti kolem prodeje náchodského pivovaru. Prodej akcií pivovaru Náchod provází dlouhodobě řada nesrovnalostí a komunikačních bariér.

Foto

"Klub ČSSD byl od počátku celé kauzy proti unáhlenému prodeji městského pivovaru. Zastupitelé nikdy nerozhodli o záměru pivovar prodat," řekl předseda klubu městských zastupitelů ČSSD Jan Birke. Podle něj byly kroky, které v této záležitosti podnikalo vedení města potažmo rada města, chaotické a postrádaly objektivní přístup. Selhaly orgány společnosti, nešťastným způsobem se v celé záležitosti angažoval i samotný management společnosti.

Kvůli netransparentnosti jednání už odstoupil jeden z vážných zájemců - Pivovar Holba. "Tato skutečnost a vstup dalšího zájemce společnosti Russian Tradition je dalším příkladem neschopnosti či neochoty vedení města vytvořit transparentní a rovné podmínky pro všechny zájemce," uvedl předseda kontrolního výboru náchodského zastupitelstva Mirek Brát. Jak dodal, vina za současnou patovou situaci leží tak na jejich bedrech, na nefunkční koalici. Vysoká absence zastupitelů koalice na jednáních městského zastupitelstva znemožňuje vyřešení situace, dodal Brát.

"Jen rozumný přístup opozičních zastupitelů zabránil prodeji pivovaru jediné společnosti. Zdůrazňujeme, že částka nabízená za pivovar tehdy a částka nabízená nyní se liší o plných 25 milionů korun. Nepotvrdily se tak námitky, že prodlužováním jednání se sníží cena společnosti," řekl Brát. Otázku, jaká je skutečná cena městského pivovaru, však může podle něj zodpovědět jen vyhlášení tendru. Zda bude či nebude městský pivovar v Náchodě nakonec prodán, by měli rozhodnout městští zastupitelé na svém zítřejším zasedání.

Zdroj: Regiony24.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI