Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Corgoň hľadá v novej kampani spolubývajúcich

Co se píše o pivovarech a pivu


Corgoň hľadá v novej kampani spolubývajúcich

[úterý, 2. září 2008]

Pivo Corgoň od Heinekenu má novú televíznu kampaň. Točí sa okolo troch kamarátov, ktorí hľadajú spolubývajúcich. Kreatívu vytvorila agentúra Mayer McCann/Erickson.

Hlavným motívom nového spotu je priateľstvo a šport. Traja priatelia si v bare pri pohári piva vyberajú, koho prijmú medzi seba ako nového spolubývajúceho. Nevyhovuje povaľač, bitkár ani žena. Po niekoľkých nesprávnych kandidátoch prichádza ten pravý - priatelia totiž zistia, že sa s ním môžu podeliť o športové zážitky.

Corgoň, ktorého minuloročná kampaň Maxiflaša získala Effie, pokračuje v kampaniach v motívoch chlapského priateľstva. Ten používajú viaceré pivné značky - napríklad české, ktoré komunikujú aj na Slovensku. "Kamarátstvo je základným motívom väčšiny pivných značiek na svete," tvrdí Roman Matulík z agentúry Mayer/McCann Erickson. Komunikácia Corgoňu je podľa neho výnimočná tým, že ukazuje kamarátov so športovým duchom. Takýto kontext je podľa neho fanúšikom značky Corgoň dobre známy a s jeho prijatím by podľa neho nemal byť problém.

Televízny spot, ktorý režíroval český režisér Saša Gedeon, na Slovensku beží od začiatku augusta. Podľa Matulíka sa zameriava na mužov, pre ktorých je pivo bežnou súčasťou dňa. Agentúra Mayer / McCann-Erickson spolupracuje na budovaní značky Corgoň už desať rokov.

Vizitka kampane

Produkt: Pivo Corgoň

Zadávateľ: Heineken Slovensko

Agentúra: Mayer McCann/Erickson

Kreatívny riaditeľ: Boris Prexta

Art director: Peter Baslik

Copywriter: Vlado Kurek

Account manager: Roman Matulik, Eva Musecová

Mediálna agentúra: Universal McCann

Použité médiá: TV

Termín nasadenia: august - september 2008

Cieľová skupina: Muž 18 až 40, so stredným vzdelaním, stredným až priemerným príjmom, pre ktorého je pivo bežnou súčasťou života

Marketingový cieľ kampane: Budovať a podporiť vnímanie Corgoňa ako značky, ktorá pomáha budovať a utužovať kamarátstvo a tímový duch partie dobrých priateľov

TV spot: 30 sekúnd

Produkčná spoločnosť: Stillking

Réžia: Saša Gedeon


Zdroj: Mediálne.sk | Autor: Petra Dzurovčinová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI