Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prohlídka pivovaru láká, z cizinců vedou Rusové a Maďaři

Co se píše o pivovarech a pivu


Prohlídka pivovaru láká, z cizinců vedou Rusové a Maďaři

[neděle, 11. březen 2007]

Pivovar Velké Popovice, třetí největší v České republice a největší pivovar na území středních Čech, přilákal za uplynulý rok 7245 návštěvníků. Nejatraktivnější destinací je kromě „domácích" Čechů pro obyvatele zemí, kde se zároveň licenčně vyrábí: z 1021 cizinců, kteří do pivovaru v uplynulém roce zavítali, bylo 45 % ruských návštěvníků a dalších 30 % přijelo z Maďarska. Pivovar Velké Popovice v minulém roce otevřel novou návštěvnickou trasu a obnovil historické pivovarské nádvoří.

V loňském roce zrekonstruované historické pivovarské nádvoří a novou návštěvnickou trasu si za posledních 12 měsíců prohlédlo 7245 návštěvníků z České republiky i zahraničí, což představuje meziroční nárůst návštěvnosti o více než 16 %.

„Díky stále rostoucímu exportu a především díky licenční výrobě, která dnes úspěšně funguje na Slovensku, v Rusku a nejnověji i v Maďarsku, slaví Velkopopovický Kozel úspěchy také v zahraničí. Jeho popularitu v těchto zemích dokresluje mimo jiné fakt, že tři čtvrtiny zahraničních návštěvníků pivovaru Velké Popovice přijíždějí právě ze dvou zemí, kde je Velkopopovický Kozel licenčně vyráběn - z Ruska (45 %) a Maďarska (30 %). Vůbec celkově jde o nejprodávanější české pivo za hranicemi ČR," řekl Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice. „Například v Rusku je nejznámějším a nejúspěšnějším českým pivem," upřesnil.

Devadesátiminutová exkurze do pivovaru je spojená s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928. Nabízí ukázku vstupních surovin, představuje měděnou varní soupravu s varními kotli o kapacitě 500 hl. Videospot přibližuje, jak probíhá hlavní kvašení piva na spilkách. Přímo na původní varně z roku 1928 lze ochutnat již hotové pivo a následně pokračovat do ležáckého sklepa, kde v tancích probíhá dokvašování piva. Následuje stáčírna lahví s plně automatickou lahvovou a kegovou linkou. Jejich kapacita je 36 000 lahví a 330 KEG sudů za hodinu. Nejnovější investicí byla instalace nového inspektoru lahví, který využívá nejmodernějších metod kontroly. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI